dimarts, 11 de juny del 2013

L'Alcalde de Sant Pere de Vilamajor carrega contra l'escola del seu poble


El ple de l'Ajuntament de Sant Pere, celebrat el passat dijous 30 de maig de 2013, va aprovar -amb el vot favorable de tots els partits: CiU, ERC-Reagrupament, PSC i GISP, tret del de la regidora Lola López de ISP-ICV-AE que s'abstingué, però no votà en contra- un text de reprovació duríssim, que qualificaríem a més de tendenciós i maniqueu, contra la direcció del CEIP Vilamagore i un grup de pares pel fet d'haver canviat d'ubicació dos pianos situats en espais que dificultaven el correcte funcionament de l'activitat docent.  Aquest trasllat es va produir després d’haver-ho demanat moltes vegades als responsables de l’escola de música La Clau en Si-Bemoll i sense impedir en cap cas l’ús dels instruments per part dels professors i alumnes de música.

Sala d'actes i gimnàs de l'escola Vilamagore, durant la tancada a l'escola contra la supressió del P3

Entre d'altres punts, a la moció s'acusava a la direcció de l'Escola Vilamagore d'apropiació indeguda i confiscació de material i se'ls demanava disculpar-se públicament a la Consellera d'Educació Irene Rigau, entre d'altres "afectats" per l'incident.

Òbviament es tracta d'un lamentable conflicte derivat d'haver de compartir uns espais de l'esola Vilamagore, amb els alumnes de batxillerat de l’IES Vilamajor  (després d'haver decidit la Conselleria d'Educació anar traslladant l'Institut a l'edifici del Vilamagore i suprimir el P-3 per l'any vinent, que representarà si no ho evitem la desaparició del CEIP Vilamagore) i l’Escola de Música, que va haver de deixar l’antic local a la plaça de l’Església per problemes d’aluminosis i va ser acollida per l’Escola Vilamagore, quan aquesta disposava de tot l’espai de l'edifici.

Un conflicte doncs que requeria una mediació ponderada per part de l'Ajuntament de Sant Pere. Mediació vol dir buscar solucions que intentin satisfer totes les parts. La mediació no ha existit i sí, en canvi, un posicionament interessat a favor d'una de les parts en conflicte, en aquest cas l'escola de música "La clau de si-bemoll", amb l'únic objectiu de defensar les polítiques privatitzadores de CiU.

Aquesta moció duríssima contra l'escola Vilamagore, presentada per sorpresa, sense donar temps ni ocasió als grups municipals per analitzar la gravetat del que representa, i sense avisar a les parts implicades, no fa llavors sinó que agreujar el conflicte. El text aprovat és més digne d'un acte de fe dictat per un tribunal de la Santa Inquisició que d'un ajuntament democràtic, que estaria obligat a buscar l'enteniment entre els afectats i no afegir més llenya al foc que està generant aquesta crisi. Una crisi plena d'oportunistes que en volen treure rèdit i benefici, com en el cas de la privatització de l'educació i de la implantació de models "educatius" concrets, en molts casos antidemocràtics, com és el cas de les escoles de l'Opus Dei, secta catòlica a la que la Consellera Rigau (CiU) pertany, defensa i financia amb diners públics.



En aquest cas el que ha fet  l'Alcalde (també de CiU) és instar al CEIP Vilamagore, un actiu clau del municipi a qui representa, que demani disculpes a la Consellera que ha sentenciat a mort el futur de l'escola del poble, el futur de l'escola dels nostres nens i nenes. Són capaços de mirar a  la cara als nens i nenes que volen anar a l'Escola i què per culpa seva ja no poden?, a tots els veïns i veïnes del poble que estan lluitant per defensar-la?, realment són indiferents a tot el patiment que estan causant? (mirar vídeo):



El més lamentable i greu de tot plegat és que tant el CEIP com La Clau desenvolupen la seva activitat docent de manera modèlica i exemplar i representen dos actius imprescindibles pels nens i nenes de St. Pere de Vilamajor, els actuals i els que han de venir. Per tot això, creiem que l'actitud de l'Alcalde senyor Martí Artalejo i dels regidors que varen votar a favor de la moció, ha de ser reprovada per part de tots aquells qui creuen que la veritat, la concòrdia i l'enteniment són imprescindibles pel bon govern i perquè regni l‘harmonia entre els veïns i veïnes del nostre municipi.

Segons alguns dels assistents al ple,"és indignant evidenciar que en comptes d'una persona neutral ens hem topat amb un piròman que amenaça, sanciona i humilia i que demostra amb aquesta actitud el seu tarannà autoritari i repressiu". Una opinió amb la que coincidim.



7 comentaris:

  1. Actualment anar contra l'escola Vilamagore sembla que treu rèdit polític perquè sinò no s'enten com totes les forces polítiques de Sant Pere es dediquen a aprovar una carta sense haver estudiat el cas abans, atacant uns pares i l'equip directiu de l'escola per treure uns pianos que feia set mesos es demanava que es canviessin d'ubicació.I que incomplien normatives, com tapar senyalitzacions d'emergencia, etc.
    Parlo desde la més profunda indignació de veure com un poble o ajuntament no només ens fa fora i tanca l'escola sinò que estronca el projecte de la llar d'infants i finalment tampoc arregla el problema d'espai que pateix de fa anys l'escola de música, i els condemna a marxar del poble.
    En fí aquest alcalde s'està carregant tota l'oferta educativa i cultural d'aquest poblet condemnat a ser un poblet marginal d'urbanitzacions.
    L'Alcalde i la Consellera Rigau ha estruncat no només una escola, sinò tot un poble.
    I el més fort: el futur dels nostres infants.

    Quina VERGONYA d'alcalde!!!
    ARTALEJO DIMISIÓ, CACIC I DICTADOR!!

    ResponElimina
  2. Actualment anar contra l'escola Vilamagore sembla que treu rèdit polític perquè sinò no s'enten com totes les forces polítiques de Sant Pere es dediquen a aprovar una carta sense haver estudiat el cas abans, atacant uns pares i l'equip directiu de l'escola per treure uns pianos que feia set mesos es demanava que es canviessin d'ubicació.I que incomplien normatives, com tapar senyalitzacions d'emergencia, etc.
    Parlo desde la més profunda indignació de veure com un poble o ajuntament no només ens fa fora i tanca l'escola sinò que estronca el projecte de la llar d'infants i finalment tampoc arregla el problema d'espai que pateix de fa anys l'escola de música, i els condemna a marxar del poble.
    En fí aquest alcalde s'està carregant tota l'oferta educativa i cultural d'aquest poblet condemnat a ser un poblet marginal d'urbanitzacions.
    L'Alcalde i la Consellera Rigau ha estruncat no només una escola, sinò tot un poble.
    I el més fort: el futur dels nostres infants.

    Quina VERGONYA d'alcalde!!!
    ARTALEJO DIMISIÓ, CACIC I DICTADOR!!

    ResponElimina
  3. Em pregunto qui ha estat el responsable de que la corda es tensés tant entre l'escola de música i l'escola vilamagore. Crec que la resposta és clara, qui podia trobar solucions i no ho ha fet, qui podia reubicar els forzosos pianos i no ho ha fet, qui ha deixat (no sé si volgudament) que la corda es trenques i a més a llançat la pilota a la teulada de l'altre i ara l'altre és el dolent, quina jugada d'estratègia més bona! i l'escola vilamagore ha picat.
    Diu molt d'un consistori que es deixa perdre dues propostes educatives tan importants i necessàries. Em sap molt pel poble.
    I de la moció no parlo perquè em fa por I vergonya.

    ResponElimina
  4. L'Alcalde se esta cobrint de gloria, hi han varies entitats del Poble que estan d'ell fins els c.....s, pel que jo sé, no tan sols tracta malament als funcionaris i algun regidor que altre, no te empatia, ni creu que ha de estar al servei del poble, mes aviat dona fe de que ell mana sobre tots i tothom. Que es dediqui a altres coses perquè d'alcalde ho fa de pena. En quan el CEIP Vilamagore, els ha volgut enganyar i li ha sortit el tret per la culata, ara té a tota la comunitat educativa del poble que li riu les gracies, però ja ningú se'l creu, tira la pedra amaga la ma.

    ResponElimina
  5. Com es pot ser tant impresentable.. .
    Un alcalde que pacte el tancament d'una escola amagades de tota la comunitat educativa, despres FA el paripé de fer que la defensa, i finalmente enfronta les dues escoles expresament per treure's el marrón que li pertocava....
    Incompetencia, prepotencia, mala llet....
    En fi lamentable tenir un alcalde i una oposicio que es carrega tota l'oferta educativa i cultural del seu poble.
    Aixo es la mort de Sant Pere

    ResponElimina
  6. Em sap molt de greu tot el que està passant aquesta escola,i que a sobre els seus "representants" es dediquin a DESGOVERNAR.No tenen vergonya.
    Molts ànims desde Mataró.

    ResponElimina
  7. Estic d'acord amb tot el que dieu de l'alcalde. A més hi afegiria unes quantes més. Però no vareu defensar el projecte vareu defensar les parets del vostre castell. Que esperavau d'un Alcalde que es relaciona amb mafiosos. Per desgràcia teniu un projecte elitista i sectari que no dona resultats segons l'Alcalde.

    ResponElimina