divendres, 31 de maig del 2013

L’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor recull de bon grat la petició de compensar la plusvàlua als desnonats per execució hipotacària

Al ple de Sant Antoni de Vilamajor del passat 21 de març, a petició del grup municipal SI, l'equip de govern de Sant Antoni de Vialmajor va veure amb bons ulls donar un subsidi compensatori que compensaria la plusvàlua que han de pagar els desnonats a l'Ajuntament, i que no es poden acollir a la Llei Guindos del govern espanyol.

El Reial Decret Llei 6/2012 de 9 de març de mesures urgents de protecció als deutors hipotecaris sense recursos, l’anomenada “Llei Guindos”, contempla una sèrie de casos en què la persona desnonada rebria una moratòria o dació en pagament, i de la plusvàlua que hauria de pagar a l’ajuntament se’n faria càrrec l’entitat bancària, enlloc de la persona desnonada. Les persones que es poden acollir a aquesta llei són només les que es troben en alt risc d’exclusió social, que representen una ínfima part dels desnonats. Ara la resta de families desnonades de Sant Antoni també podran lliurar-se d’aquest deute amb el municipi.

Ara caldria que aquesta mesura del subsidi compensatori s’apliqués també als veïns i veïnes de Sant Pere.  Així com que els bancs cancel·lin el deute a les persones que han desnonat.

Perquè el problema de la vivenda i dels desnonaments no és un problema personal, si no un problema col.lectiu.

Perquè el problema de la vivenda i dels desnonaments no és un problema econòmic, és un problema polític.





PUSA presenta una moció per declarar Sant Antoni de Vilamajor municipi contrari a la caça


L'oposició no només va posar sobre la taula el tema de la vivenda. PUSA, per la seva banda va presentar una moció per declarar Sant Antoni de Vilamajor municipi contrari a la caça, que va ser rebutjada amb els vots en contra de CiU (excepte 2 regidors que es van abstenir), ERC-Reagrupament, AIV i trànsfuga (PP), abstencions de SI, PSC i els regidors a l'equip de govern Florenci Llavina i Núria Jordan (CiU).

Tot i les bones intencions de la moció cal destacar que la veritable tortura és la que s'exerceix a la ramaderia intensiva, no tant la exercida als animals que són lliures i caçats per un "depredador".

Segurament el nombre de regidors que van votar en contra de la moció o es van abstenir respecte els 2 regidors (PUSA) que van votar a favor, no reflecteix l'opinió dels veïns i veïnes respecte la caça.  Per això és important la democràcia directa, de manera que siguin els propis veïns i veïnes els que decideixin sobre els temes que els afecten.





Polèmica en l'adjudicació del servei de bar del pavelló municipal


Una de les mocions més polèmiques va ser la ratificació per la concessió del bar del pavelló municipal a l'entitat del Club de Futbol Vilamajor, que es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC-Reagrupament, AIV, trànsfuga (PP), PSC i SI, i l'abstenció de PUSA.

És positiu que sigui una entitat local i no un empresa privada qui gestioni aquest servei, ja que els beneficis no són privats sino públics. És important, però, que en el procés d'adjudicació hi hagi igualtat i transparència, i que totes les entitats puguin accedir a aquest tipus de beneficis per igual, tant les més afins com les menys afins.





Millores al camí de La Farinera


Les millores al camí de La Farinera és una reclamció que fa temps que està fent l'oposició, especialment PUSA i SI. Especialment PUSA va reclamar en aquest ple que les obres de millora d'aquest tram de carretera no quedéssin subjectes a la disponibilitat de diners provinents del PUOSC, ja que es tracta d'unes obres cabdals per l'accés a les urbanitzacions de Can Vila i Can Ram, i que si calgués es moguéssin partides pressupostàries.

Finalment la moció es va aprobar amb vots a favor de CiU, ERC-Reagrupament, AIV, trànsfuga (PP) i PUSA, i l'abstenció de SI i PSC.

Aquests problemes i discusions sobre com distribuir els diners es solucionaria amb presssupostos participatius, tal i com es va proposar al ple del 4 desembre a través d'una moció amb propostes fetes pels veïns i veïnes. Aquesta moció finalment va ser rebutjada am,b els vots en contra de CiU, ERC-Reagrupament, AIV i trànsfuga (PP).





Cessió gratuïta dels terrenys del CAP a l'Institut Català de la Salut


Un altre punt de polèmica va ser la votació, per segon cop, de la cessió dels terrenys on està situat el CAP de Sant Antoni a l'Institut Català de la Salut (ICS). Aquesta és una estratègia de privatització encoberta de terrenys que són del poble. La concessió del CAP es fa a 40 anys i un cop acabada el departament de Salut pot decidir vendre els terrenys a una empresa privada.

Aquesta cessió ja aprobada per l'ICS, ha de ser ratificada pel ple, que finalment la va aprovar amb els vots a  favor de CiU, ERC-Reagrupament, AIV i trànsfuga (PP), i amb vots en contra de SI, PSC i PUSA.

Si voleu saber tot el que va passar al ple no us perdeu els vídeos:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada