dimecres, 17 d’octubre del 2012

Sant Antoni de Vilamajor es declara territori català lliure i sobirà

El passat ple municipal del 27 de setembre, Sant Antoni de Vilamajor, iniciant el camí cap a la independència, es va declarar territori català lliure i sobirà, després d’aprovar una moció conjunta dels grups municipals SI, CiU i ERC-REagrupament. La moció es va aprovar amb els vots a favor dels grupos anteriors a més dels de PUSA i AIV. El regidor del PSC no estava present i el del PP, Felipe Garrido, va votar en contra. 
Podeu veure com va transcórrer la presentació i aprovació de la moció:



En aquesta línia, també es va aprovar a l’anterior ple municipal, el 26 de juliol, la moció en què es declarava el rei Juan Carlos I de Borbón persona non grata a Sant Antoni de Vilamajor. Aquesta moció es va presentar per SI, i es va aprovar amb els seus vots, el de ERC-Reagrupament, l’abstenció de PUSA, CiU i AIV, i el vot en contra del regidor del PP. En aquella ocasió el context polític era un altre, i al grup municipal de CiU no li va interessar votar-ne a favor.

L’aprovació de la moció per la declaració de Sant Antoni municipi independent ha provocat que el regidor del PP es fes trànsfuga, abandonant les files del PP, però en cap cas dimitint com a regidor d’Esports i abandonant el sou de 12.000 euros l’any per treballar mitja jornada. Segons diversres fonts, la direcció comarcal del PP va demanar al senyor Garrido que presentés la seva dimissió a l'equip de govern de l'Ajuntament si s'aprobava la declaració de Sant Antoni municipi independent, no obstant, es va decantar per no perdre la seva poltrona. El regidor trànsfuga, ha declarat que abandona el PP per la negativa de Rajoy a negociar el pacte fiscal. Sorprèn que el sr. Garrido faci ara aquestes declaracions quan al ple municipal del 24 de novembre de 2011, el grup municipal de CiU va presentar una moció de recolzament al pacte fiscal, i ell va votar-ne en contra.


Per la seva part, CiU a més d'un partit nacionalista és un partit conservador, i com a partit conservador la seva màxima es "Business As Usual", pel qual és contrari a qualsevol canvi sobretot en aspectes que puguin afectar a la economia, especialment a la de les 200 families que defensa el sr. Millet. Pesarà ara més el seu nacionalisme que el seu "Business As Usual"? Com ja vam veure, al juliol, a la votació respecte el rei Juan Carlos, va ser que no. 





2 comentaris:

  1. A mi m'encantaria saber per què, a l'hora de decidir que el Rei Juan Carlos I és persona non grata al NOSTRE poble o de posar-li l'etiqueta de territori català lliure al poble de Sant Antoni de Vilamajor no se'ns pregunta a NOSALTRES, al poble.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ja posats, a mi el que m'agradaria es que hem consultesin no per això, sino per temes que afecten més als veïns del poble, com a on van destinats els pressupostos de l'ajuntament. Donç aquestos són els diners del poble.

      Elimina