dimarts, 23 d’octubre del 2012

El Rei d’Espanya, persona non grata a Sant Antoni de Vilamajor


L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor ha aprovat al ple del passat 26 de juliol retirar els honors a Juan Carlos I de Borbón i tota la família reial espanyola, i declarar-los persones non grates al municipi de Sant Antoni de Vilamajor, per ser, entre d’altres, el símbol de la continuïtat del franquisme.

Aquesta proposta va ser presentada pel grup municipal SI i es va aporovar amb els vots a favor dels regidors de SI i ERC-Reagrupament, el vot en contra del regidor, llavors del PP, Felipe Garrido i l’abstenció de CiU, PUSA i AIV.

Nombrar al Rei d’Espanya persona non grata ha estat la primera passa abans de declarar Sant Antoni de Vilamajor independent. Tot i que la moció es va aprobar, no va comptar aquest cop amb el vot favorable de CiU, grup precursor de la moció per declarar Sant Antoni de Vilamajor territori català, lliure i sobirà, serà que els regidors de CiU estan a favor de la independència i també de donar tots els honors al Rei d’Espanya, símbol de la unitat d’Espanya?


Quan Franco nomena el Joan Carles de la casa dels borbons com a futur rei, el seu patrimoni es xifrava entre 2-3 milions d'EUR. El 2011 Forbes va estimar la fortuna del rei en uns 1800 milions d'EUR.


Per altra banda, el consistori de Sant Antoni de Vilamajor va declarar-se també contrari a les mesures del govern espanyol, que amb l’excusa de paliar el dèficit de les arques públiques, no són més que una manera d’acabar l’Estat del benestar i acontentar els mercats financers, a més de ser un atemptat a la representativitat de la democràcia local, al voler reduïr els regidors en un 30%. La moció es va aprovar amb els vots a favor dels regidors de SI, CiU, ERC-Reagrupament i AIV, l'abstenció de PUSA i el vot en contra del PP. Votació contradictòria de CiU, partit que des de que governa a la Generalitat de Catalunya està aplicant retallades i privatitzant els serveis públics per benefici dels seus socis. El regidor en aquells moments del PP, Felipe Garrido, va votar en contra d’aquesta moció al·legant que les retallades no agraden a ningú, però que cal sanejar els comptes ja que “hem estat vivint per sobre de les nostres possibilitats”, és a dir, que retallar serveis als contribuents és just per ell, però en canvi no ha tingut cap pudor en apujar-se el sou de regidor i posar-se en nòmina a l’Ajuntament.

L’oposició també va presentar una moció per a què els plens extraordinaris es programéssin a les 20:30h., l'hora habitual dels plens, de manera que fóssin accessibles al màxim de gent possible, i no a hores en què la gent està normalment treballant, però l’equip de govern va rebutjar la moció, al·legant que els plens extraordinaris es programen quan l’equip de govern decideix. De nou la manca de democràcia i transparència de l’equip de govern es fa notar, ja que prefereixen que el mínim de gent acudeixi als plens, enlloc de fer-los accessibles a tothom, com hauria de ser en una democràcia.

A continuació podeu veure els vídeos sobre com va transcórrer el ple:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada