dijous, 21 de juny del 2012

Acta de l'Àgora de la dignitat del 20 de juny

1. Exposició de les tasques realitzades a la setmana per les veïnes responsables.
2. Preparatius per la fira medieval de Vilamagore.
3. Proper esdeveniment de xerrades del Baix Montseny: projecció de la pel·lícula “In Transition 2.0”, 6 de juliol a la Biblioteca de Cardedeu


1. Exposició de les tasques realitzades a la setmana per les veïnes responsables.

Novetats sobre la recerca de terrenys per fer horts: continuem amb la recerca d'informació sobre possibles terrenys disponibles per cultivar un hort indignat.

Fira medieval de Vilamagore: la veïna encarregada informa que l'Ajuntament de Sant Pere cedeix una parada a la part on es troben els artesans. L'horari de la fira és de 18 a 24h. els dies 30 de juny i 1 de juliol i l'horari de muntatge és de 12h a 17:30h. S'ha convocat als encarregats de la parada per fer les proves de vestuari, confirmen que hi ha disponibles 5 vestits.

Campanya objecció fiscal: hi ha cartells impresos que es penjaran durant aquests darrers dies de campanya de la renda. S'ha fet bustiada de la informació a Sant Pere, Sant Antoni i urbanitzacions.

Campanya ILP: continuem recollint signtaures, s'ha fet difusió a través del blog, xarxes socials i llista de correu i s'han imprès cartells explicant en què consisteix la campanya i convocant a la gent a venir a signar els dimecres a la plaça.

2. Preparatius per la fira medieval de Vilamagore.


Àgora Vilamajor participa a la fira Vilamagore medieval emulant una parada de prestamistes o banc medieval.

S'aprova posar a la parada els següents cartells:
- Endevinalla: "resol el problema d’economía medieval i guanya 2 autèntiques pepites d’or: Si els viletans reben un préstec de 10 monedes d’or i el prestamista els demana un interès d’una moneda a cadascun, d’on sortiran les monedes dels interessos que han de retornar"

- Cartell: porta’m el teu or, jo te’l guardo i et dono billets pel valor del teu or. Si no tens or, et dono billets intercanviables pel teu or i tu me’ls tornes amb interessos.

- Anunci de noticies: Viletans es rebel·len contra els bancs

- Retrats de banquers i prestamistes medievals.

Un veí indignat de Llinars que és escultor en fusta farà un cartell gran on posarà "Banc".

Una veïna indignada de Llinars s'encarregarà del disseny dels cartells, i una altra veïna indignada s'encarregarà de redactar els textos dels cartells perquè simulin el català medieval.

Un veí assistent a l'assemblea s'encarrega de buscar informació i imatges sobre els prestamistes medievals, que serviran per preparar la parada i també per fer difusió a través del blog de l'Àgora.

S'acorda fer una performance que consistirà en què un grup de viletans i viletanes es revoltaràn en contra del banc per demanar abusius interessos que no es poden retornar.

En quant a atrezzo es discuteix com es poden fer monedes que simulin diners d'or medieval. Una veïna assistent a l'assemblea s'encarrega de fer aquestes monedes d'atrezzo, amb cartró i spray o paper daurat.

S'informa que es disposa d'un baül gran de fusta per fer de "caixa forta". Aquest s'omplirà amb monedes d'atrezzo.

En quant a vestuari, 3 veïns aniran el dissabte a Sant Pere de Vilamajor per emprovar-se els vestits que es portaran com a banquers a la parada. Es parlarà amb l'encarregada de vestuari de la fira per tal d'aconseguir que es prestin més vestits a part dels 5 acordats.




S'acorda fer una performance en la que un grup de vilatans i vilatanes es revoltin contra el banc per què els retornin els diners dipositats i en contra dels abusius interessos que els fan pagar.

3. Proper esdeveniment de xerrades del Baix Montseny: projecció de la pel·lícula “In Transition 2.0”, 6 de juliol a la Biblioteca de Cardedeu.
Restem a l'espera que els Indignats de Cardedeu enviin el cartell per fer difusió, de moment s'ha fet difusió de la xerrada a través de la llista de correu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada