dijous, 7 de juny del 2012

Acta de l'Àgora de la dignitat del 6 de juny


1. Exposició de les tasques realitzades a la setmana per les veïnes responsables.
2. Preparar següents passos per cultivar l’hort indignat, un cop confirmat el terreny.
3. Noves idees i propostes per a treballar a l’Àgora.


1. Exposició de les tasques realitzades a la setmana per les veïnes responsables.
Recerca de terrenys per fer horts: amb l'objectiu d'aconseguir en un futur ampliar la cooperativa de consum de Vilamajor i començar a produir verdures, per ser cada cop més autosuficients, es decideix buscar un terreny on començar a practicar horticultura ecològica. Es posen sobre la taula les diferents opcions o terrenys per fer un hort al poble, després d'haver investigat terrenys cultivables que den aquests moments no s'estan utilitzant. Els veïns i veïnes que participen a la iniciativa estan fent recerca per localitzar els propietaris dels terrenys més interessants i demanar-los permís per ser usufructuaris.

Assistència al ple del 31 maig: el passat 31 de maig es va celebrar ple ordinari a l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor. Es va fer difusió de l'aconteixement, un veí va grabar el ple, un cop estigui disponible el video grabat se'n farà difusió al blog d'Àgora Vilamajor, al canal de Youtube i les xarxes socials.

Campanya objecció fiscal: des de la xerrada de Xema Moya el passat mes d'abril, s'està portant a terme  una campanya per promoure l'objecció fiscal en la despesa militar, per la campanya de la renta d'enguany. A través del blog s'ha fet difusió de les instruccions sobre com fer la objecció fiscal a la despesa militar en la declaració de la renda. S'ha fet difusió de la objecció fiscal a través de email a la llista d'Àgora Vilamajor i entitats, xarxes socials, i també a través de cartells que s'han enganxat pel poble i flyers que s'han repartit en bustiades pel poble, les urbanitzacions, i d'altres esdeveniments on han estat presents veïns i veïnes participants a l'Àgora Vilamajor. S'ha enviat un mail a les entitats del poble per a què difonguin la objecció fiscal en la despesa militar entre els seus membres i què aquests destinin els seus diners a les pròpies entitats, s'ha rebut resposta positiva per part de Vilanimal.

Campanya ILP: En col·laboració amb l'assemblea d'indignats de Cardedeu s'està portant a terme una campanya de recollida de signatures per la Iniciativa Legislativa Popular per la dació en pagament de les hipoteques, una campanya que ha estat iniciada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i que és d'àmbit estatal. Des d'Àgora Vilamajor s'estan recollint signatures, difonent que la gent pot passar cada dimecres a partir de les 20h. per la plaça de la Vila a signar la ILP i també que tenim a disposició fulls per a persones que vulguin recollir signatures, tot donant-los abans les instruccions necessàries per fer aquesta recollida de manera apropiada. La difusió de la campanya de la ILP s'ha fet a través del blog d'Àgora Vilamajor, de la llista de correu i de les xarxes socials.


2. Preparar següents passos per cultivar l’hort indignat, un cop confirmat el terreny.
Els veïns i veïnes responsables de fer recerca sobre els terrenys disponibles per cultiuvar al poble, es troben en procés de contactar amb els propietaris dels terrenys que han resultat més interessants i on hi ha més probabilitat que el propietari vulgui col·laborar.
Es considera que un cop s'hagi decidit on es farà l'hort, caldrà aconseguir planter, pel que de moment alguns veïns i veïnes es compromenten a treballar en com aconseguir planter.
Un possible emplaçament per l'hort és al marge de la riera, que pertany la Agència Catalana de l'Aigua, una veïna es compromet a aconseguir el contacte d'una persona de l'ACA, per a què donin permís per fer un hort.

3. Noves idees i propostes per a treballar a l’Àgora.
Proposta de portar la borsa d'intercanvi a la fira de Vilamagore, per la festa major de Sant Pere de Vilamajor. Una veïna s'encarrega de preguntar a l'Ajuntament de Sant Pere si la borsa d'intercanvi encaixa a la fira medieval o podria encaixar en algun altre aconteixement.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada