dilluns, 12 de març del 2012

L’equip de govern de Sant Antoni de Vilamajor menteix quan culpa a la legislatura anterior de la seva pujada de sous

El passat 24 de febrer es va celebrar a Sant Antoni de Vilamajor el ple extraordinari per l’aprovació dels pressupostos per l’any 2012. En aquest ple s’ha pogut comprovar que no eren certes les declaracions de l’Alcaldessa Maria Lluïsa Berdala als mitjans de comunicació, com l’entrevistaque va donar al programa taula política de VOTV el passat 13 de juliol on va declarar que els veïns i veïnes que protestaven per la pujada de sous estaven manipulats per l’oposició i que en realitat no havien variat les partides en despeses de personal. 

L’alcaldessa i els regidors sempre han explicat l’augment de més d’un 50% de les retribucions de l’equip de govern amb l’argument que es van eliminar 2 càrrecs de confiança de l’anterior legislatura i que el que sobrava s’ho van repartir, mantenint la partida pressupostària en despeses de personal de l’anterior legislatura. No obstant, en aquests nous pressupostos, elaborats pel nou equip de govern s’ha mantingut aquesta partida amb el mateix nombre de regidors, és a dir, que es manté aquest augment de les retribucions per la mateixa voluntat dels regidors, no perquè hi hagi un romanent de diners a la partida.



Els veïns i veïnes de Sant Antoni de Vilamajor van presentar més de 500 signatures a l’Ajuntament exigint la rectificació de la pujada de sous de més del 50% del nou equip de govern respecte la legislatura anterior. A més d’aquestes signatures, els veïns i veïnes han presentat una queixa al Síndic de Greuges, que s’està ocupant d’investigar si aquesta pujada de sous està justificada. Tot i aquesta exigència popular i la investigació del Síndic de Greuges, l’equip de govern de l’Ajuntament ha elaborat uns pressupostos en què no s’ha rectificat la partida destinada als seus sous, el que significa una falta de respecte greu cap a la voluntat popular.

Tot i la importància del tema a tractar, aquest ple extraordinari ha estat convocat amb un curt marge de temps i a una hora, les 13:00h,  que no permetia a la majoria de veïns i veïnes de poder assistir-hi. Els pressupostos municipals han estat aprovats per CiU, PP, ERC i AIV, els grups polítics que formen l’equip de govern, sense el suport de l’oposició, SI i PSC han votat en contra i PUSA s’ha abstingut.
Un dels moments on ha saltat la polèmica, ha estat quan l’oposició ha preguntat per les subvencions destinades a les escoles bressol. La resposta de l’alcaldessa, Maria Lluïsa Berdala i el regidor d’Educació, Florenci Llavina, ha estat que encara no sabien que passaria amb la subvenció d’Educació i què encara quedaven 2 mesos per les matrícules, i que ja veurien el que passaria arribat el moment. Sobta la falta de previsió i la despreocupació en quant a aquest servei públic bàsic per la ciutadania, sent especialment preocupant que no s’hagi previst què es farà si, tal i com preveu el Departament d’Educació es retallen les subvencions als Ajuntaments destinades al manteniment de les escoles bressol.


Entre d’altres qüestions que es van discutir, a la pregunta de l’oposició de com era possible que els pressupostos no haguessin variat respecte l’any anterior, tot i què els membres de l’equip de govern eren nous, la resposta de l’alcaldessa, Maria Lluïsa Berdala, ha estat que precisament perquè són nous encara no saben com s’ha de portar a terme la gestió pressupostària i que per això han seguit la mateixa línia de l’any anterior. És a dir, que l’alcaldessa reconeix que l’equip de govern no és suficientment capaç ni té prou imaginació com per fer una bona planificació dels pressupostos i què per això han de copiar els de l’any anterior, tot i això sí que consideren que han de cobrar més que l’anterior equip de govern.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada