dimecres, 26 d’octubre del 2011

Entrevista a l'alcaldessa de Sant Antoni de Vilamajor a VOTV

El passat 13 de juliol es va emetre a VOTV una entrevista a la sra. Mª Lluïsa Berdala al programa Taula Política. D'aquesta entrevista hi ha alguns punts que voldríem destacar ja que considerem que es van fer declaracions poc acertades i que caldria posar en qüestió.

Ja que els mitjans de comunicació no compleixen la seva funció de crítica amb els poders polítics, sinó que més aviat són utilitzats per aquests per fer la seva propaganda, haurem de ser els ciutadans els que desmuntem els discursos propagandístics i les mentides que es diuen des dels òrgans de poder.

Als pocs minuts de començar l'entrevista, la senyora Berdala comenta que l'equip de govern no es planteja fer grans inversions de cara als propers pressupostos donada la situació econòmica actual, no obstant, l'equip de govern sí que es va plantejar en el primer ple apujar-se els sous més del 50%.

Més endavant la sra. Berdala es refereix al robatori amb agressió que va patir un veí de les urbanitzacions de Sant Antoni com un fet puntual del que es fa ressó perquè interessa. Segurament aquesta no és la terminologia més acertada per referir-se a un veí que encara es recupera d'unes agressions, sobretot venint d'un càrrec públic, que se suposa que representa el poble i que empatitza amb aquest.

Finalment, la senyora Berdala va tornar a tenir l'oportunitat de donar explicacions sobre la pujada de sous, de nou vàrem sentir les seves pobres justificacions, que ja ens havia deixat a la bústia de casa, i de nou va faltar el respecte als veïns i veïnes que protestem per aquest fet, dient que no entenem les seves excuses i demanant temps per comprobar si es guanyen el sou. Potser no es planteja que el temps se'l podrien haver donat ells i esperar a guanyar-se el sou enlloc de pujar-se'l només entrar al consistori.

Menció especial té la reflexió de la sra. Berdala sobre la necessitat d'establir uns barems en quant als sous d'alcaldes i regidors. En aquest punt ens demanem, uns barems establerts per qui? la solució passa per què altres institucions decideixin el que s'ha de fer amb els diners del poble? Qui son els "jefes" dels alcaldes? Les jerarquies dins del partit o el veïns poble?. Potser la solució passa perquè siguin els propis veïns i veïnes dels municipis els que decideixin quins han de ser els sous que s'assigna als alcaldes i regidors, i que s'estableixin les retribucions avans de les eleccions, no el dia després. Així segur que no hi hauria protestes veïnals, ni politics que quan arriben al poder pretenen cobrar més del que toca.





Què en penseu de les declaracios que fa la sra. Berdala? Deixeu els vostres comentaris!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada