dimarts, 20 de març del 2012

Acta de l'Àgora Vilamajor del 14 de març

1. Exposició de les tasques realitzades a la setmana per les veïnes responsables.
2. Preparació de la reunió de debats alternatius del Baix Montseny
3. Catàleg i material gràfic dels llibres recomanats pels indignats per la transformació social, a la biblioteca pública de Llinars.
4. Preparació i enviament d’un comunicat als representants locals que van ser convidats i no van assistir a la xerrada d’Antonio Turiel.
5. Adhesió a la iniciativa legislativa popular per la dació de pagament
6. Participació a la fira d’entitats de Sant Antoni de Vilamajor.
7. Vaga general 29M.


1. Exposició de les tasques realitzades a la setmana per les veïnes responsables.
Carta per enviar a regidors i alcaldes de pobles del Baix Montseny per instar-los a prendre mesures per adaptar els municipis a la crisi energètica:
Després de la xerrada d’Antonio Turiel sobre el peak oil i la crisi energètica i de recursos que està per venir, veient que cap representant polític dels que s’havien convidat hi va assistir (excepte la regidora del MALL de Llinars del Vallès), els Indignats de Llinars junt amb Àgora Vilamajor han preparat una carta per enviar a cada regidor i alcalde de tots 2 pobles, amb intenció que la iniciativa s’extengui, com a mínim a la resta de pobles de les entitats i assemblees organitzadores de la xerrada. En aquesta carta es vol instar als representant polítics locals a què prenguin mesures a aquest respecte. A proposta d’un dels assistents a l’assemblea d’indignats de Llinars, que s’ha encarregat de redactar la carta, es convidarà als representants locals a què organitzin una xerrada sobre el peak oil, destinada exclusivament a representants polítics.

Llistat de llibres per recomanar de la biblioteca de Llinars: alguns membres de l’assemblea d’Àgora Vilamajor han fet un recull de més de 200 llibres disponibles a la biblioteca pública de Llinars. A partir d’aquesta llista s’ha convidat a la gent (per la llista de correu d’Àgora Vilamajor i d’indignats de Llinars, i xarxes socials) a què voti els seus 10 llibres preferits. Amb els llibres que han esta més votats s’han confeccionat 3 llistes de 10 llibres cadascuna de temàtica general i 4 llistes de 5 llibres de temàtiques específiques: gènere, còmic, infantil/juvenil i autogestió. Amb aquestes llistes es faran flyers i posters que es posaran a disposició del públic a la biblioteca de Llinars, a mode de guia de lectura per la transformació social, per a què tothom que tingui interès en aquest tipus de lectura tingui a disposició un llistat de llibres recomanats que pot trobar a la biblioteca pública.

Iniciativa penal popular: a través de la plataforma Dempeus per la Sanitat, s’està preparant una iniciativa penal popular per penalitzar als responsables de les retallades a Sanitat. Aquesta denúncia col·lectiva es vehicula a través de casos particulars de persones que s’han vist afectades per les retallades a Sanitat. La posada en marxa de la iniciativa ha començat el dia 11 de març. Àgora Vilamajor està adherida a la iniciativa i començarem a prendre accions de manera coordinada amb la plataforma. Un cop estiguin disponibles els fulls de denúncia per a particulars, es posaran al CAP a disposició de la gent que vulgui denunciar el seu cas i se’n farà difussió.

Creació d’un mapa amb llocs d’interès a la zona del Baix Montseny d’iniciatives per la transició: s’ha creat un mapa online on queden recollides iniciatives a la zona del Baix Montseny per la transició cap a una societat més justa, democràtica i de baix consum energètic. Aquest mapa es pot editar de manera conjunta i s’ha convidat a les entitats i assemblees participants al grup de xerrades alternatives i a d’altres entitats a què es fa referència en el mapa a que incloguin iniciatives d’aquest tipus que coneguin i què encara no hagin estat incloses. La intenció és que el mapa estigui en constant actualització.

Difusió del darrer ple municipal 24F: la veïna encarregada informa que s’ha creat un post al blog que resum el que va passar al ple extraordinari del 24 de febrer .

2. Preparació de la reunió de debats alternatius del Baix Montseny
El  divendres 16 de març es celebra a Cardedeu la reunió de debats alternatius del Baix Montseny per preparar les properes xerrades, després d’haver organitzat amb èxit les de Arcadi Oliveres, Miren Etxezarreta, Joan Subirats i Antonio Turiel. 3 membres de l’assemblea confirmen la seva assistència a la reunió, posteriorment informaran sobre els temes tractats a l’assemblea.

3. Catàleg i material gràfic dels llibres recomanats pels indignats per la transformació social, a la biblioteca pública de Llinars.
Després d’haver fet el recull de llibres per la transformació social disponibles a la biblioteca pública de Llinars i de fer les llistes amb els llibres més votats, queda acordat que el següent pas serà preparar les guies de lectura i es distribuiran a la biblioteca.
Una veïna proposa organitzar sessions de lectures de fragments de llibres per la transformació social, com a manera de fer més accessible el contingut dels llibres.

4. Comunicat als representants locals que van ser convidats i no van assistir a la xerrada d’Antonio Turiel.
Un veí s’encarregarà de fer arribar als regidors i l’alcaldessa de Sant Antoni la carta que s’ha redactat amb els indignats de Llinars per instar-los a que prenguin mesures per pal·liar els efectes de la crisi energètica.
La carta es deixarà al registre de l’Ajuntament, se n’encarrega un veí de portar-la aquesta mateixa setmana.

5. Adhesió a la Iniciativa Legislativa Popular per la dació de pagament.
Un veí informa sobre la iniciativa legislativa popular que esta preparant la plataforma d’afectats per la hipoteca per a enviar al Parlament de Catalunya. S’han de recollir 500.000 signatures, per tal de fer-ho es constitueixen “fedataris”, encarregats de recollir signatures i “donar fe” de que són vàlides. El veí informa que alguns veïns assistents a l’assemblea d’indignats de Cardedeu ja s’han consituït com a fedataris. El veí es compromet a seguir informant sobre el tema.

6. Borsa d’intercanvi
Donat que el darrer cap de setmana de març es celebra a Sant Antoni la fira d’entitats i comerciants a Sant Antoni de Vilamajor, es decideix aprofitar l’ocasió per muntar una parada amb la borsa d’intercanvi. Davant  els dubtes de si l’organització deixarà participar l’Àgora coma entitat, de manera gratuïta es barallen diverses opcions: demanar la col·laboració d’una entitat perquè ens cedeixi el seu espai, muntar la parada sense demanar permís.
S’acorda anar primer a parlar amb la presidenta de l’associació de comerciants, encarregada d’organitzar la fira, per negociar si és possible disposar d’un espai per la borsa d’intercanvi de Vilamajor. Un veí s’encarregarà de parlar amb ella durant la setmana.

7. Vaga general 29-M
La vaga general del 29-M coincideix amb el ple municipal, pel que si no es canvia de data per motiu de la vaga, es prioritzarà participar en la vaga.
Es decideix preparar pancartes per mobilitzar a la vaga, es quedarà el dimecres 21 de març a les 18:00h a la plaça de la Vila per pintar les pancartes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada