dijous, 22 de març del 2012

Acta de l'Àgora Vilamajor del 21 de març de 2012

1. Exposició de les tasques realitzades a la setmana per les veïnes responsables. 
2. Preparació de la parada d’intercanvi a la fira d’entitats de Sant Antoni de Vilamajor.
3. Vaga general 29-M
4. Noves idees i propostes per a treballar a l’Àgora. 


1. Exposició de les tasques realitzades a la setmana per les veïnes responsables.


Carta per enviar a regidors i alcaldes de pobles del Baix Montseny per instar-los a prendre mesures per adaptar els municipis a la crisi energètica:
Després de la xerrada d’Antonio Turiel sobre el peak oil i la crisi energètica i de recursos que està per venir, veient que cap representant polític dels que s’havien convidat hi va assistir (excepte la regidora del MALL de Llinars del Vallès), els Indignats de Llinars junt amb Àgora Vilamajor han preparat una carta per enviar a cada regidor i alcalde de tots 2 pobles, es vol instar als representant polítics locals a què prenguin mesures a aquest respecte.
Posteriorment a l’enviament de la carta als regidors s’ha enviat una nota de premsa als mitjans de comunicació locals, comarcals i nacionals en forma de carta oberta als polítics locals de la zona, per a què prenguin mesures al respecte de la crisi energètica que està per venir.
La veïna encarregada de l’enviament de la carta comunica que s’ha obtingut resposta per part de la regidora de Participació i Hisenda de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor, la senyora Núria Jordán. L’escrit d’aquesta regidora, llegit per la majoria dels assistents a l’assemblea, justifica la seva absència a la xerrada, diu que des dels Ajuntaments no es pot fer res per pal·liar els efectes de la crisi energètica, i que ella ja està prou informada sobre el tema i, per tant, no necessita anar a cap xerrada.
Aquesta resposta s’ha enviat a Antonio Turiel, per al·lusions que fa la regidora al seu escrit.
Els assistents a l’assemblea consideren que la part positiva de la carta és que com a mínim s’ha rebut resposta d’algun membre de l’equip de govern.
L’assemblea aprova enviar una nota de premsa als mateixos mitjans de comunicació amb la resposta de la regidora de participació.
Es proposa esperar a la resposta d’Antonio Turiel per enviar l’escrit de la regidora de participació junt amb la resposta que hagi donat el científic a aquest respecte. No hi ha consens per aprovar aquesta proposta.


Informació de la resposta de l’organitzadora de la Fira d’entitats, per tal de muntar la borsa d’intercanvi de Vilamajor:
Després de considerar que la fira d’entitats de Sant Antoni de Vilamajor que es celebrarà els dies 31 de mar´ç i 1 d’abril és una bona ocasió per muntar la parada d’intercanvi, es va anar a parlar amb la presidenta de l’associació de botigueres. Aquesta va respondre que, després de consultar-ho amb l’Ajuntament, ens cedia un espai a la fira, amb una taula i una carpa. L’espai reservat per la fira és la cantonada del carrer nou amb el carreró del costat de la Fonda. Comunica també que en aquest carreró podrem ocupar tant d’espai com necessitem, però que si necessitem més taules les haurem de portar nosaltres mateixos perquè l’Ajuntament només cedeix una taula per entitat.


Poster de difusió de la vaga general del 29M:
2 veïns s’han encarregat de preparar un poster explicatiu dels drets dels treballadors i també de la vaga de consum, també programada pel mateix dia. El poster es mostra a la resta d’assistents a l’assemblea.
Dos veïns es comprometen a fer enganxada d’aquests posters.
Donat que el poster creat suscita alguns dubtes entre els assistents, els veïns encarregats faran algunes modificacions.


2. Preparació de la parada d’intercanvi a la fira d’entitats de Sant Antoni de Vilamajor:
A la propera assemblea, el 28 de març, s’acabarà d’organitzar la logística per l’esdeveniment. Alguns veïns assistents es comprometen a portar taules de càmping i caballets de casa seva; s’acorda muntar un chill out amb cine per passar dibuixos animats d’educació en valors.


3. Vaga general 29-M
La vaga general del 29-M coincideix amb el ple municipal, pel que si no es canvia de data per motiu de la vaga, hi haurà veïns que prioritzaran l’assistència a la vaga, mentre que d’altres consideren important assistir a aquest ple, coincideixi o no amb la vaga.
A l’assemblea anterior es va acordar quedar el mateix dia 21 de març a les 18h., abans de l’assemblea per pintar pancartes per convocar a la vaga general. A causa de la pluja i el mal temps es decideix postposar la pintada i col·locació de pancartes fins el dissabte a les 11h. del matí.


4. Noves idees i propostes per a treballar a l’Àgora.
Accions per protestar en contra de la pujada de sous de l’equip de govern de Sant Pere de Vilamajor: després que s’hagi produït un brusc canvi de govern a l’Ajuntament de Sant Pere, amb un nou equip de govern que ha decidit apujar-se els sous, mentre que quan estava a l’oposició va parar la proposta del govern anterior per apujar-se els sous i va fer que se’ls abaixéssin, es proposa que de la mateixa manera que s’ha fet a Sant Antoni es portin a terme accions per protestar i exigir la baixada de sous de l’equip de govern de Sant Pere.
De moment s’acorda preparar una notícia per comunicar des del blog el que realment ha passat i denunciar aquest fet i posar-se en contacte amb persones de Sant Pere que s’estiguin movilitzant en contra de la pujada de sous de l’equip de govern.

Horts urbans:un dels veïns assistents proposa buscar terres per conrear a la zona de Vilamajor, seguint el model de permacultura, amb l’objectiu de començar a preparar el poble per la crisi energètica, amb aquest tipus de conreu que necessita molt poca energia. Davant la falta d’informació sobre permacultura que existeix a la xarxa, es proposa crear una wiki amb coneixements que es vagin obtenint sobre aquest tipus de conreu.
Una veïna proposa fer servir unes terres de la seva familia per començar a fer horts.
Es proposa demanar ajuda o informació sobre com fer permacultura a les entitats de la zona que ja la practiquen i fan tallers al respecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada