dimarts, 28 de febrer del 2012

Àgora Vilamajor us convida a la doble jornada de xerrades indignades: 29F i 1M, Joan Subirats i Antonio Turiel


Després de l’èxit de les xerrades de l’Arcadi Oliveres i la Miren Etxezarreta, Àgora Vilamajor i Vilanimal, junt amb d'altres entitats i assemblees del Baix Montseny us proposem una jornada de dues xerrades consecutives que tractaran temes igualment indefugibles.


Dimecres 29 de febrer a les 20h al teatre Esbarjo de Cardedeu podrem escoltar en Joan Subirats a la xerrada “Quina democràcia per a quina societat? La crisi de la política i les alternatives de canvi a debat”.



En aquesta xerrada aprendrem com instaurar una democràcia participativa al poble, on tots els veïns i veïnes puguem decidir sobre la gestió dels recursos públics.


En Joan Subirats és doctor en Ciències Econòmiques, catedràtic de Ciència Política i investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Està present i intervé en temes i debats relacionats amb innovació democràtica, polítiques socials o gestió pública. Publica articles setmanals a El País i Público i també participa en altres mitjans de comunicació i en les xarxes socials. Recentment ha publicat a Icària el llibre “Otra sociedad, ¿otra política? De “no nos representan a la democracia de lo común”.



Aquí teniu un fragment del documental "La Revolución Horizontal" on apareix una entrevista a Joan Subirats, per a què el conegueu una mica més i de què parlarà:




Dijous 1 de març a les 19h al Casal Parroquial de Llinars del Vallès, podrem escoltar Antonio Turiel a la xerrada “Peak oil: Per què aquesta crisi no acabarà mai”. 



La teoria del Peak oil és refereix al moment en que la producció mundial de petroli arriba al seu màxim. A partir d’aquí s’inicia una caiguda que a l’inici és lenta però que es va accelerant. Moltes persones creiem que aquest moment ha arribat i que cal informar-nos de les conseqüències i preparar-nos pel futur. Curiosament aquest és un tema tabú als mitjans de comunicació. Moltes creiem que el que estem vivint és una crisi de recursos i que cal plantejar-nos la següent pregunta:

“ És possible créixer de forma infinita en un planeta que és finit?”

Creiem que, davant de tot el que està passant, la sensació de que hi ha alguna cosa que no funciona i la certesa de que no ens estan explicant tota la veritat, és necessari iniciar aquest tipus de debats per que tots reflexionem i iniciem d’una forma ordenada el camí “cap al decreixement”.

Antonio Turiel Martínez és Llicenciat en Ciències Físiques (1993) i en Ciències Matemàtiques (1994) per la UAM (1994). Doctor en Física Teòrica por la UAM (1998), actualment treballa com  científic titular en el Institut de Ciències del Mar del CSIC (Centro Superior de Investigaciones Científicas) El ponent des de fa anys té un blog (http://crashoil.blogspot.com/) on intenta informar a la població sobre el repte que tenim plantejat com a societat. El títol de la conferència està inspirat en l’article del mateix nom: “Per què aquesta crisi no acabarà mai” (http://crashoil.blogspot.com/2010/06/digamos-alto-y-claro-esta-crisis.html)


Aquí teniu un mapa amb els emplaçaments de totes 2 xerrades:



Mostra xerrades alternatives en un mapa més gran

Organitzem (per ordre alfabètic): Àgora Vilamajor, Amics del MALL, Assemblea Popular d’Hostalric i Rodalies, Banc del Temps de Cardedeu, Cardedeu per un món millor, Cardedeu Vital, Horts Vitals, Indignats de Cardedeu, Indigna’t Llinars, La Coordinadora, Plataforma Stop Kàrting Llinars del Vallès, Vilanimal.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada