dimecres, 4 de gener del 2012

Ple municipal 24N Sant Antoni de Vilamajor

El darrer ple municipal de l'Ajuntament de Sant Antoni, celebrat el 24 de novembre de 2011, va estar novament marcat per l'exigència ciutadana de la rectificació de la pujada de sous de l'equip de govern de l'Ajuntament.


Al ple es van discutir diverses mocions i diversos temes, dels quals en destaquem:

La desestimació de la moció per recolzar el pacte fiscal, ja que es tracta d'una directriu de CiU que no afecta realment al poble i que no és més que un mecanisme de propaganda de CiU per culpar a Madrid de les retallades que fa la Generalitat, mentre que és aquest partit qui des del Govern de la Generalitat privatitza la Sanitat perquè se'n lucrin uns quants de casa. La moció va ser rebutjada amb els vots en contra de SI, PUSA, PSC i PP, i els vots a favor de CiU, AIV i ERC.


L'aprovació de la trama municipal consolidada, que evita que s'instaurin grans superfícies al municipi, amb el vot a favor de tots els grups municipals.


La decisió de la senyora Berdala de pensar-se la rectificació de les retribucions de l'equip de govern.

També és destacable que per primer cop en el que portem de legislatura es deixés intervenir als veïns i veïnes al final del torn de precs i preguntes, tal i com va assenyalar el grup municipal SI.




Denunciem que no s'hagi admès a votació la moció de PUSA per gravar en vídeo els plens municipals i posar-los a disposició dels veïns i veïnes al web de l'Ajuntament, el que demostra una falta total de transparència per part de l'equip de govern.


També denunciem que les mocions i comissions aprobades als plens no arribin a portar-se a terme mai, tal i com va denunciar al ple el regidor del PSC, Alfons Navarro.


Denunciem especialment que el regidor de comerç, el senyor Jesús Lera, d'ERC, hagi intentat posar l'Associació de Botiguers en contra dels veïns i veïnes, per fer compra directa a pagès i a ramader.


Sobre aquest tema, i amb inteció d'assesorar-nos be, vam consultar al Doctor Emèrit en Economia Aplicada Arcadi Oliveres, galardonat amb el premi de la Fundació Lluís Companys que otorga la mateixa ERC, per asseventar-nos de primera mà, si la compra directa a productor o la compra de km 0 perjudica al comerç local. La seva resposta va ser que es just a l'inrevés.



Al ple del 24N es va votar també una moció per què Sant Antoni de Vilamajor deixi de pertànyer al consorci de VOtv. A l'infovallès de VOtv del 25 de novembre, es recull aquest punt del ple municipal del 24N així com els altres punts que alguns veïns i veïnes indignades de Vilamajor creiem que no s'estàn fent correctament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada