dijous, 1 de desembre del 2011

Acta Àgora de Vilamajor del 30 de Novembre

1. Auto-organització : Informe dels temes treballats aquesta setmana.
2. Borsa d'intercanvi : Parada de la borsa d'intercanvi, dibuixos d'educació en valors i tallers de democràcia directa.
3. Divulgació: Muntar els programes de radio d'Àgora Vilamajor. 
4. Divulgació : Muntar la xerrada de Miren Etxezarreta.
 

1. Auto-organització : Informe dels temes treballats aquesta setmana.

  • Ràdio Vilamajor : La veïna responsable s'encarrega d'avisar a les noies que volien participar al programa de radio per a la setmana vinent.
  • Ràdio Vilamajor : El full d'excel està obert per proposar cançons, audios, contes i noms pel programa.
  • Parlar amb la rectoria d'Alfou per deixar els bens de la borsa d'intercanvi : El dijous 1D a l'assemblea de la rectoria es parlarà del tema i ens diran si ens deixen el garatge de magatzem per a la borsa d'intercanvi
  • Inscriure's a la fira de nadal de Sant Pere: La veïna responsable ja ha parlat de tot el que necessitarem i ha fet l'inscripció. Es reuniràn diversos veïns i veïnes amb la tècnica la setmana vinent.
  • Redacció del conte espontani on s'expliquen les avantatges de la compra als productos per al comerç local: El veí responsable ho tindrà per la setmana vinent.
  • Preparar videos i audios del ple: La veïna responsable ja els ha preparat i pujat al facebook i pròximament al blog, google+ i twitter.
  • Preparar videos i audios de la xerrada d'Arcadi Oliveres: se n'han encarregat els indignats de llinars i ja estàn disponibles al facebook i youtube. Una veïna es fa responsable de pujarlos també al blog, al google+ i el twitter.
  • Poster amb els punts positius i negatius del ple: La veïna responsable els tindrà dijous per ser distribuits la setmana vinent.
  • Posar-se en contacte amb les veïnes que havien de portar coses a la borsa d'intercanvi: La veïna responsable ho farà el dijous.
  • Reservar la Sala per a la xerrada de Miren Etxezarreta: La veïna responsable està parlant amb diferents associacions organitzadores de Vilamajor (Vilanimal i plataforma per a la independència) per a reservar la Sala.
Projectes en curs per a participar: Accedir

2. Borsa d'intercanvi : Parada de la borsa d'intercanvi, dibuixos d'educació en valors i tallers de democràcia directa.

Una veïna ha preparat un text convidant als veïns a portar els jugets i roba de l'any passat i a agafar-ne de diferents per convidar a les entitats del poble. Algunes ja ens l'han demanat per anunciar-ho a la web.

Durant tot el matí es pasaran els videos d'educació en valors en el chill out.
També es prepararà una pancarta perque els nens i no tant nens dibuixin una assemblea. Després es posarà Àgora Vilamajor a sobre i l'utilitzarem per diferents events en els que participem.
El taller de democràcia directa per a petits i grans demócrates el fariem a les 11:30 i el problema a tractar seria què fer al poble per acabar amb el canvi climatic i salvar el planeta.
Funcionaria de la seguent manera: Es farien un grup de nens i nenes i un grup de pares i mares, els nens donarien les seves propostes i els pares les seves (15 min aprox). Després es passarien les propostes dels pares als nens i les propostes dels nens als pares. Llavors els nens farien els canvis i observacions a les propostes dels pares que creguéssin convenients i els pares a les dels nens (20 min aprox). En acabat es passarien els canvis fets pels pares als nens i els canvis fet pels nens als pares. Llavors els nens evaluarien els canvis i observacions que haguesin fet els pares a les seves propostes, i els pares evaluarien els canvis fets pels nens a les seves propostes (15 min). 
Si hi ha temps demanariem una puntuació de les propostes finals tant de pares com de nens.
Per cada grup hi haurien dos dinamitzadors i almenys un escribà que prendria nota de les propostes i de les al·legacions.
S'adaptaria el taller al nombre d'assistents, si són massa nens i pares es farien 4 grups.
S'obrirà un excel per posar objectes de decoració nadalenca per a la parada.
Un veí es fa responsable d'imprimir banderoles amb el logo de l'àgora per penjarlos a la parada. El mateix dia es lligaran al cordill i es penjaran.
Els veïns es fan responsables de portar el seguent material per a muntar la parada



6. Divulgació: Muntar els programes de radio d'Àgora Vilamajor.

3 veïns es fan responsables de gravar la secció d'ecologia.
2 veïns es fan responsables de gravar la secció d'història.
1 veí es fa responsable de gravar la secció de laboral.
1 veí es fa responsable de gravar la secció de mitjans de propaganda i control social.
1 veïna es fa responsable de gravar la secció de política internacional.
3 veïnes es fan responsables de gravar els contes d'educació en valors. 
La setmana vienent anirem un día a la radio a gravar les diferents seccions així com el programa especial per la xerrada d'Arcadi Oliveres i la del ple.
S'ha obert un googledoc on els veïns i veïnes s'apunten a les seccions a les que vulguin participar posant audios o llegint . També per escollir cançons amb missatge per a posar al programa, videos (audios) del youtube, i contes per un món millor que us agradaria que es llegíssin o interpretessin. S'ha d'afegir un nou apartat per escollir el nom pel programa.

Apunta aquí les teves propostes de canços, videos, seccions i contes. 



8. Auto-organització : Muntar la xerrada de Miren Etxezarreta.


Es segueix pensant en la Sala per muntar la xerrada. Una veïna s'encarrega de fer els tràmits. S'ha pensat el dijous 19 de gener a les 20:00 hores si la Sala està disponible i si a la Miren Etxezarreta  li va bé. 
Després de la xerrada s'ha pensat d'anar a sopar tots amb ella a la Fonda i convidar-la.
El divendres dos veïnes aniran a la reunió a Llinars per coordinar-se amb les entitats dels pobles veïns per a la xerrada, a les 19:30 al local del MALL (amb totes les veïnes que es vulguin apuntar).
S'ha de convidar a les entitats de Vilamajor que ja no estiguin apuntades perque participin si volen en muntar aquesta xerrada. Una veïna s'encarrega.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada