dilluns, 28 de novembre del 2011

Els veïns i veïnes ja poden participar de nou als plens de Sant Antoni Vilamajor


Després de dos plens consecutius en els que l’alcaldessa ha fugit literalment de les preguntes dels veïns i veïnes,  finalment ha fet el cor fort, ha respòs a les seves preguntes i ha dit que es pensarà la rectificació de la pujada de sous en les retribucions de l’equip de govern en més del 50%.


Aquest dijous 24 de novembre s’ha celebrat a Sant Antoni de Vilamajor el quart ple municipal ordinari de la legislatura actual, al qual veïns i veïnes van assistir per demanar explicacions sobre aquesta pujada, tal i com ja havien fet als dos darrers plens.

Contra tot pronòstic, ja que l’ordre del dia només tenia 6 punts i d’entrada poc polèmics, el ple ha estat força intens i extens, ha tingut una durada d’ aproximadament dues hores i s’han produït moments de molta tensió entre govern, oposició i veïns.

Ha estat durant el torn de precs i preguntes que s’han tractat els temes més polèmics, en destaquem els més importants:

El Regidor del PSC, el senyor Alfons Navarro, ha denunciat que les mocions que  es prenien als plens no s’arribaven a portar a terme mai, així com comissions aprovades però que mai s’han arribat a crear.  Per això ha exigit a la sra. Berdala pronunciar-se al respecte i que constes a l’acta . A  Àgora Vilamajor ens sembla mentida que l’equip de govern no sigui el  primer interessat en defensar el bon ús de les seves institucions.

Des d’Àgora Vilamajor també trobem indignant que l’equip de govern format per AIV, CIU, PP, ERC+Reagrupament no hagi admés per ser votada la proposta del grup municipal PUSA, on es demanava la gravació en vídeo dels plens municipals i posar-los a disposició a la web de l’ajuntament per a que tots els veïns i veïnes puguin estar al corrent de les decisions que els afecten. Sembla increïble aquesta apologia de la no transparència i l’allunyament voluntari dels ciutadans. Fem nostres les denuncies d’hipocresia pronunciades pel grup PUSA , tot apel·lant a les promeses de participació ciutadana i transparència que els diferents partits al govern feien en els seus programes electorals. L’equip de govern ha respòs que ja es fa pública l’acta dels plens, i que això és prou transparència. Cal recordar però, que a l’últim ple l’acta no va ser aprovada per tots el grups municipals. Per aquests motius Àgora Vilamajor gravarà tots els plens, incloent aquest últim,  i estaran accessibles al nostre web per tots els ciutadans: http://agoravilamajor.blogspot.com

El moment de més tensió però, l’ha protagonitzat el senyor Jesús Lera, regidor de comerç. El grup municipal SI ha demanat la cessió del seu càrrec com a regidor de comerç entre d’altres coses perquè aquest regidor va intentar enfrontar a veïns i comerciants. Jesús Lera va portar a una reunió de l’Associació de Botiguers la graella d’una compra conjunta de veïns i veïnes a productors de la zona, en la que apareixia entre d’altres el nom del membre del grup municipal PUSA Ferran Calvera, dient-los que aquesta iniciativa anava en contra dels comerços del poble, ja que es promocionava anar a comprar directament als pagesos i ramaders.

Aquesta iniciativa de compra conjunta a pagesos i ramaders de la zona la portem des d’Àgora Vilamajor, i per això, en acabar el ple hem consultat al doctor emèrit en economia aplicada Arcadi Oliveres si realment la compra directa a pagesos i ramaders perjudica als comerços locals. Segons el professor Arcadi Oliveres és tot el contrari, no només la afavoreix sinó que és una  pràctica que cal promocionar. La breu entrevista que hem mantingut està gravada i disponible al nostre web: http://agoravilamajor.blogspot.com

Finalment, els veïns i veïnes hem pogut intervenir al ple, a diferència dels plens anteriors,  i demanar explicacions a l’equip de govern sobre l’augment de les retribucions de més del 50%. A la sra. Berdala  li ha costat admetre que cada vegada faltaran més diners a les arques municipals, i fins i tot ha afirmat que al poble que no hi han hagut retallades, tot i què, per exemple, les entitats locals ja han patit una retallada del 15% en les subvencions. Tot i això des d’Àgora Vilamajor estem d’enhorabona perquè  la sra Berdala ha dit que es pensarà el fet de rectificar  la pujada de les retribucions. Confiem que la senyora Berdala estigui a l’alçada de les circumstàncies, es faci càrrec dels moments de carestia que passa el poble, i que per al pròxim ple efectivament rectifiqui.


Àgora Vilamajor, per la dignitat del poble
http://agoravilamajor.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada