dijous, 15 de desembre del 2011

Persecució polític-mediàtic-judicial del 15M pel bloqueig al parlament

El dimecres 14 de desembre, els parlamentaris catalans van declarar devant l'audiencia provincial al muntatge polític-mediatic-judicial contra el 15M i el moviment dels indignats.

El judici el porta a terme el tribunal constitucional, un tribunal polític, i la querella ha estat impulsada pel grup feixista manos limpias.

No obstant el muntatge va ser iniciat a casa nostra, a Catalunya, i pels de casa, concretament per Felip Puig, CIU, i els seus mitjans de propaganda, que van organitzar un autèntic circ polític-mediàtic-policial el 15J, quan els indignats catalans van muntar un bloqueig simbòlic al parlament de Catalunya per evitar en part i intentar convèncer per una altra, als parlamentaris catalans perquè es neguéssin a participar en l'aprovació de la llei Òmnibus, un pas qualitatiu en la privatització de la educació i la sanitat públiques, que ja ha costat la mort de varies catalanes, tot perquè els de sempre es puguin embutxacar quatre duros. El dia dels fets, els mossos d'escuadra van començar a atacar a la multitut concentrada al voltant de les 7 del matí amb porres i pilotes de goma. Després de 2 hores de corredisses, quan arribaven els parlamentaris, van tancar totes les entrades al parlament i els van fer pasar a peu enmig dels disturbis sense escolta de cap mena. A l'hora els mossos van  retenir tots els mitjans de comunicació perque no prenguessin testimoni dels fets, excepte els mitjans que habien de participar en el muntatge.

El muntatge del 15J el van engegar CIU i el seu entorn, però la resta de parlamentaris es van sumar al carro conscientment o no.

No obstant, han passat els mesos des del 15J, el moviment d'indignació ha crescut per tot el món, i la revista Time ha declarat a l'indignat internacional personatge de l'any. Per aquests motius alguns parlamentaris catalans, que voluntariament o no, van participar en el muntatge,  començen a retractar-se ja sigui per convinció o per no perdre vots.

Aquests muntatges polític-mediàtic-judicials no son una novetat a Catalunya ni a l'Estat Espanyol. Potser el cas més sonat va ser l'atac de falsa ensenya perpretat a Catalunya el 15 de gener de 1978, l'atemptat contra la discoteca Scala . Un agent infiltrat per la policía a la CNT va provocar un incendi a la discoteca Scala, que a més de ser molt destructiu i sense un objectiu polític aparent va causar la mort de quatre treballadors. El fet va engegar la criminalització per part de mitjans de propaganda, sindicats i partits polítics cap a la CNT i el moviment anarquista.



Era l'època de la transició, i la CNT era l'únic sindicat majoritari que reclamava, defenia i practicava la separació entre govern i sindicats.

Esperem que els muntatges contra els indignats i el 15M siguin tots com el del 15J i no arribin mai als atemptats terroristes de falsa ensenya. No obstant, si escoltem les paraules de la històrica Federica Montseny al mitin de la CNT el 2 de juliol de 1977 a Montjuïc, sis mesos abans de l'atemptat, podem veure que part del discurs dels indignats és el mateix, així com gran part de les denúncies fetes.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada