dijous, 24 de novembre del 2011

Acta Àgora de Vilamajor del 24 de Novembre

1. Auto-organització : Informe dels temes treballats aquesta setmana.
2. Divulgació : Les ventatges de la compra a productors locals i km0 per els comerços del poble.
3. Auto-organització : Jornada d'activitats del 24 de novembre.
4. Divulgació:  ple de l'ajuntament.
5. Borsa d'intercanvi : Parada de la borsa d'intercanvi, dibuixos d'educació en valors i tallers de democracia directa.
6. Divulgació: Muntar els programes de radio d'Àgora Vilamajor.

7. Divulgació: Muntar especial de radio de la xerrada d'Arcadi Oliveres.
8. Divulgació : Muntar la xerrada de Miren Etxezarreta.

 

1. Auto-organització : Informe dels temes treballats aquesta setmana.

  • Pregutnes al ple: Tots els regidors de la oposició faran les preguntes de les veïnes indignades a l'equip de govern donat que aquest no vol donar explicacions als veïns.
  • Falca a la Radio: La veïna responsable ha dit que ja es pot escoltar a radio vilmajor la falca anunciant la parada de la borsa díntercanvi a Sant pere de vilamajor i els tallers de democracia directa que es realitzaran per a la fira de nadal.
  • Parlar amb la rectoria d'Alfou per deixar els bens de la borsa d'intercanvi : S'ha de aprofondir en el tema perque sembla que l'ajuntament posa trabes a que utilitzem el fou per a magatzem.
  • Inscriure's a la fira de nadal de Sant Pere: La veïna responsable diu que ja ha parlat de tot el que necessitarem i que la inscripció ho farà demà.
Projectes en curs per a participar: Accedir

2. Divulgació : Les ventatges de la compra a productors locals i km0 per els comerços del poble.

Un veí es fa responsable d'escriure un petit conte on explica les ventatges que té que les veïnes facin compres conjuntes. Es pasarà a la socia de la proveidora de Sanata, per a que ilustri el conte.
Després es pasarà als comerciants del poble perque les coneguin. 


3. Autorganització : Jornada d'activitats del 24 de novembre.

S'acorda quedar a les 8 menys quart davant del l'ajuntament per fer la concentració exigint una rectificació a la pujada de sous. 
Es gravarà el ple per difondre'l. Diferents veïns i veïnes es fan responsables. 
En acabar el ple ens anirem a la Xarrada d'Arcadi Oliveres, al voltant de les 10. Esperarem a que s'acabi el ple perque els torns de precs i preguntes son al final i es on es faran les preguntes dels veïns i les demandes de més democracia al poble.
Tots els veïns i veïnes es fan responsables de fer la màxima difusió entre els veïns i veïnes del poble per a la convocatoria.
  
4. Divulgació:  ple de l'ajuntament.

Es recolliren tots els videos i notes preses durant el ple, per editar els vídeos per al blog i el facebook i el canal de youtube.
També s'editaràn els audios per fer el programa de radio sobre el ple.
Uns veïns es fan responsables d'editar els videos i pujarlos al youtube. Tots els veïns que han pres videos i notes es fan responsables de fer-lis arribar el material.
S'obrirà un googledoc per posar els punts positius i negatius del ple i difondre'l entre les veïnes.



5. Borsa d'intercanvi : Parada de la borsa d'intercanvi, dibuixos d'educació en valors i tallers de democracia directa.

Una veïna es responsavilitzarà d'apuntar la borsa d'intercanvi de l'Àgora a la fira de nadal i a demanar tot el que necessitarem.
Un veí es responsavilitza de parlar amb el fou per poder utilitzar la rectoria de magatzem.
Una veïna es posarà en contacte amb els veïns que tenien que enviar més coses a la borsa.
Una veïna farà el poster convidant als veïns a portar els jugets i roba de l'any passat i a agafar-ne de diferents. Aquest poster el difondrà l'ajuntament de Sant Pere per les escoles de Sant Pere i l'AMPA per informar a tots els pares.
S'acorda que al google doc on surt tots els materials disponibles, a una fulla haurien d'apareixer els objectes deixats i els agafats, i en un altre els objectes que estàn disponibles per ser agafats en cada moment.
Un veí es fa responsable de pasar informació sobre els tallers de democracia. S'ha pensat el nom de tallers per a petits i grans demòcrates. Es farà un o dos durant el matí. 
Durant tot el matí es pasaran els videos d'educació en valors en el chill out.
També es prepararà una pancarta perque els nens i no tan nens dibuixin una assamblea. Després es posarà Agora Vilamajor a sobra i l'utilitzarem per a diferents events en els que participem.
 

6. Divulgació: Muntar els programes de radio d'Àgora Vilamajor.

A més de fer cunyes difonent les activitats i campanyes de l'Àgora, es farà un programa de radio. Primer es probarà de fer grabat, tot sencer o per parts quan a cadasqú li vagi bé.Més endavant es probarà de fer un programa en directe. També s'acorda gravar contes d'educació en valors per a petits i grans per pasar-los com a falques periódicament a la radio.
S'ha obert un googledoc on els veïns i veïnes s'apunten a les seccions a les que vulguin participar posant audios o llegint . També per escollir cançons amb missatge per a posar al programa, videos (audios) del youtube, i contes per un mon millor que vos agradaria que es llegixin o interpretessin.

Apunta aquí les teves propostes de canços, videos, seccions i contes. 

7. Divulgació: Muntar especial de radio de la xerrada d'Arcadi Oliveres.


S'ha de quedar amb el noi de la radio, amb el veí del FOU que ha gravat el ple, i les veïnes que vulguin participar per a gravar el programa.


8. Auto-organització : Muntar la xerrada de Miren Etxezarreta.


Pel gener es portarà la Miren Etxezarreta, catedràtica en economia aplicada a fer una xarrada a Sant Antoni. La xarrada sorganitzarà conjuntament amb els indignats de Llinars, cardedeu, i Hostalric juntament amb les entitats que es vulguin apuntar.
S'ha pensat la sala per muntar la xerrada. Una veïna s'encarrega de reservarla.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada