divendres, 28 d’octubre del 2011

Acta Àgora del 27 d'octubre del 2011

1. Cooperativa de consum: S'acaben les verdures de temporada
2. Política municipal : Exposició del ple extraordinari sobre els pressupostos.
3. Auto-organització : Necessitat de tancar temes, necessitat de centrar-nos en un projecte i portar-lo fins al final.
4. Xerrada de Arcadi Oliveres : Muntar la xerrada d'Arcadi Oliveres a Llinars amb indignats llinars i Cardedeu i amb les entitats de tots 3 pobles que vulguin col.laborar.
5. Política municipal : Repartir les preguntes a fer a l'equip de govern al pròxim ple.
6. Difusió: Cartells explicatius de l'últim ple.
6. Borsa d'intercanvi : Portar la borsa d'intercanvi al mercat del trasto que munta Vilamajoves



1. Cooperativa de consum: S'acaben les verdures de temporada
Al nostre proveïdor de verdures més habitual se li acaben les verdures de temporada. La setmana vinen provarem un altre proveïdor una mica més car en alguns productes però amb un millor sortit de verdures de temporada i de proximitat.

2. Política municipal : Exposició del ple extraordinari sobre els pressupostos.
Un assistent al ple extraordinari ens exposa que hi ha un forat d'uns diners que no se sap molt bé on sel's han gastat, o almenys no han sapigut explicar-ho. S'haurà de refinanciar el crèdit de l'ajuntament. L'equip de govern pujarà els Impostos per escombraries i part de l'oposició pensa que amb aquesta pujada no hi haurà prou.

3. Auto-organització : Necessitat de tancar temes, necessitat de centrar-nos en un projecte i portar-lo fins al final.
Es mostra la preocupació perquè tot i tenir un munt de projectes oberts no s'ha muntat cap esdeveniment de caire lúdic desde l'àgora. Es comenta la necessitat de centrar-nos en un esdeveniment públic i lúdic i portar-lo a bon terme.
També es reflexiona sobre els projectes que no es tanquen, i que romanen oberts d'una setmana a una altra. Es comenta la necessitat de possar data limits i tancar els projectes en arribat. Es comenta de que no es poden tancar si no hi ha consens i no s'ha arribat a un acord, pero no romandrel's oberts perquè encara no hi hagi gent que no hi hagi participat, perquè hi hagi gent que vulgui afegir cosses a última hora, o perquè algú veti la proposta sense treballar una alternativa.
Es fa un recompte dels projectes oberts i es possa una data límit per tancar-los:

  • Cooperativa de consum: Obert. Esta a plè rendiment, amb lo que remàn obert.
  • Biblioteca per a la transformació social: Obert. Esta a plè rendiement, amb lo que remàn obert.
  • Borsa d'intercanvi: Obert. Es participarà al mercat del trasto i continuen les converses amb insititucions per muntar una fira.
  • Cinema per a la transformaicó social: Tot i els esforços ha arribat el mal temps o sigui que es posposa de moment.
  •  Signatures demanant la rectificació de sous: Es possa data límit dimecres que ve per tindre el document exposo i demano consensuat. Un veí s'encarrega de fer el texto inicial a modificar.
  • Escollir un logo per l'àgora : Es posa data límit dimecres que ve per votar per internet i a l'àgora s'escullirà un entre els més votats (per consens si es pot i sino per majoria).
  • Exposició per a la transformació social: Es posposa de moment fins a tindre més tancats els temes de la borsa d'intercanvi. El seguent pas haurà de ser decidir els diferents blocs que formaràn part de la exposició. I seguit posar-se a treballar.
Projectes en curs per a participar: Accedir

4. Xerrada de Arcadi Oliveres : Muntar la xerrada d'Arcadi Oliveres a Llinars amb indignats llinars i Cardedeu i amb les entitats de tots 3 pobles que vulguin col.laborar.

Es decideix participar en muntar la xerrada d'Arcadi Oliveres a Llinars juntament amb els indignats de llinars i Cardedeu i un seguit d'entitats d'aquests pobles. Es convidarà a les entitats de Sant Antoni a participar. Una veïna s'encarrega.

5. Política municipal : Repartir les preguntes a fer a l'equip de govern al pròxim ple.

Es passaran les preguntes per fer a l'equip de govern a l'oposició per que les faci al seguent ple en nom nostre, ja que no deixen participar als veïns i veïnes.
Una veïna s'encarrega.

6. Borsa d'intercanvi : Portar la borsa d'interecanvi al mercat del trasto que monta vilamajoves el diumenge 6 de novembre

En una reunió extraordinària mig telefònica mig presencial, es decideix participar al mercat del trasto de Vilamajoves muntant una parada on oferir els objectes de la borsa d'intercanvi als veïns que els solicitin i recollint els objectes que els veïns vulguin compartir amb els seus veïns.
S'ha quedat amb Vilamajoves que es muntarà una parada de 3 a 4 taules.

S'ha quedat amb Vilamajoves que es posarà una pancarta amb el lema àgora de vilamajor, cada dimecres a les 20 hores a la plaça la vila i una que posi compartir es bó. Les pancartes no surtiran de l'espai de la nostra parada.
S'ha quedat amb Vilamajoves que es muntarà una parada de 3 a 4 taules
S'ha quedat amb Vilamajoves que es repartiran flyers dels projectes en curs de l'àgora (cooperativa de consum, biblioteca per a la transformació social, borsa d'intercanvi) i es convidarà als veïns que s'apropin a la parada de l'àgora a participar-hi. També es mostrarà el treball fet per l'Àgora Vilamjor
en els seus quasi 6 mesos de vida.
S'ha ofert la col.laboració de l'àgora per si necessiten ajuda en temes de difusió o logística.
Es convida a tots els veïns participants a l'Àgora, als simpatitzants, a tots els que creuen que compartir es bo, que facin recopilació d'objectes que ja no usen a casa, per portar-los a la parada de l'Àgora del diumenge 6, i que estenguin la invitació a familiars i veïns.

poden apuntar els objectes a la BORSA D'INTERCANVI
Esperit de la borsa d'intercanvi





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada