divendres, 7 d’octubre del 2011

Acta assemblea dimecres 5 d'octubre


Temes a tractar:

1.    Comanda de verdures i carn.
2.    Tema signatures.
3.    Comunicat a la premsa del ple del passat 29 de setembre
4.    Mercat d'intercanvi
5.    Altres temes.


1.    Comanda de verdures i carn.

-       Can Rafalet: s’ha ofert per vendre’ns també fruita, no és de la seva producció. Cadascú que decideixi què comprar i què no.
-       La Païsa: estan molt interessats en què els hi donem feedback, que els comentem què ens ha semblat la carn i si la volem més picada, gruixuda… La vedella de demà és petita, ens ho faran a mesura. Envasat al buit.

La llista de preus està penjada al google.docs i ens fan uns preus especials de cooperatives. La recollida serà també demà a les 19h.

Encara s’està donant voltes al nom de la cooperativa (amic del pagès, compra de proximitat....) no ens hem d’estressar perquè pot ser que tingui diferents noms. S’explica que hi ha estudis que confirmen que la compra de proximitat afavoreix al comerç local. De totes maneres es decideix no penjar cartells propers a les botigues del poble per evitar problemes.

2.    Tema signatures.

Tenim al voltant de 500 signatures. Per arribar a les 555 (nombre de votants del partit CIU) dos companys s’ofereixen per fer unes passejades finals pel poble demanant el recolzament. Es proposa entrar al registre fotocòpies dels fulls de signatures a nom d’una persona d’Àgora que s’ha ofert voluntària i posar al costat i 554 veïns més. S’ha elaborat un google.docs per redactar en conjunt la instància.



3.    Comunicat a la premsa del ple del passat 29 de setembre

En els propers dies s’ha d’aprovar aquest document, per tal d’enviar-lo a la premsa. La majoria dels assistents a l’assemblea vam donar-lo per bo després de fer algunes esmenes. La resta podeu fer-ho el més aviat possible.



4.    Mercat d’intercanvi

Avui dijous 6 d’octubre han quedat dos companys d’Àgora per anar a l’Ajuntament de Sant Pere per parlar sobre el tema de la fira d’intercanvi. S’ha de continuar omplint la bossa, hi ha uns 80 objectes. S’ha de pensar si hi haurà objectes a fons perdut i altres d’intercanvi o serà una fira més socialitzadora on jo doni el que no necessito i agafo allò que em fa falta. S’ha creat un document per posar en comú dubtes i solucions a aquests:


Es reflexiona molt sobre el tema, pensant en fer cartells que diferenciïn els objectes, en fer una moneda d’intercanvi...
Al final es fa la proposta de fer una fira d’objectes a fons perdut, treballant el control dels abusos i mirem com funciona.


5.    Altres temes:

-       Sabem que s’està treballant damunt un document que possibilitarà treballar en pressupostos participatius.

-       S’ha demanat el CD del vídeo del ple i des de l’oposició s’ha demanat que es pengi a la web de l’Ajuntament, per tal que els veïns i veïnes que no hagin pogut anar al ple el vegin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada