dilluns, 10 d’octubre del 2011

Nota de premsa 29s



L’Alcaldessa de Sant Antoni de Vilamajor, Maria Lluïsa Berdala, es nega a donar explicacions als  veïns i veïnes tot i què aquests presenten 500 signatures exigint una rectificació de la pujada de sous de l’equip de govern
El passat 29 de setembre de 2011 es va convocar una manifestació davant de la porta de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor en contra de la pujada de sous de l’equip de govern. Aproximadament 100 veïns i veïnes van assistir al ple amb la intenció de demanar explicacions en persona a la sra. Maria Lluïsa Berdala i Cirera i comunicar-li que 500 veïns i veïnes (només 56 veïns menys que el seu número de votants) signaren demanant una rectificació de l’augment de les retribucions de l’equip de govern ( més d’un 50% d’augment ). Però la senyora Maria Lluïsa Berdala s’enfrontà als seus veïns i veïnes  i no respongué.

De totes les esmenes aprovades al ple, cal destacar la declaració de Sant Antoni de Vilamajor com a municipi exclós les retallades en Sanitat i Educació i a favor de la Sanitat i Educació públiques. Amb els vots a favor de SI, PUSA i PSC, i l'abstenció De CiU, ERC+REAGRUPAMENT, PP i AIV.

En aquest sentit, crida l’atenció que AIV, PP,  CiU  i ERC+Reagrupament s’abstinguessin en la votació contra les retallades en sanitat i educació, suposadament per falta de diners, però en canvi votessin a favor d'apujar-se els sous més d'un 50%. Deixant clar quines són les seves prioritats.

Al final del ple, al torn de precs i preguntes, els regidors de l’oposició varen demanar explicacions a la sra. Mª Lluïsa Berdala sobre diverses qüestions amb les que molts veïns i veïnes coincidim. Igual que els regidors de SI,  no creiem normal que en lloc de resprondre a l'oposició i als veïns en el ple, que és on toca, la sra. Berdala respongui a la demanda d’explicacions  per la pujada de sous per escrit, enviant una carta a totes les llars, pagant amb diners públics, sense permetre la rèplica dels al.ludits,  i juntament amb el programa de la festa major. Així mateix, igual que els regidors de PUSA, ens agradaria saber si després d'eliminar un empleat públic i repartir-se'n els diners com han fet, s'han parat a pensar que necessitaran contractar dues persones per a la biblioteca. Cap de les anteriors preguntes, ni d’altres que es van formular, van tenir resposta per part de la sra. Berdala ni tampoc per part de cap membre del seu equip de govern. Es pot veure als videos de la nostra web: http://agoravilamajor.blogspot.com

Després, quan els veïns i veïnes van intentar preguntar-li com era possible que amb quasi 300.000 euros menys d'ingressos (segons el BOPB) s’apugessin el sou, i quina era la seva resposta als 500 veïns i veïnes que havien signat demanant una rectificació a la pujada de sous (només 56 menys que els votants de CiU, el partit de l’alcaldessa), la resposta de la sra. Maria Lluïsa Berdala va ser, literalment, fugir. Tant els veïns i veïnes presents, com alguns regidors, ens quedem de pedra davant l’actuació de la Sra. Maria Lluïsa Berdala, que no es va atrevir a respondre les preguntes, com és el seu deure, i en comptes d'això va omplir l'ajuntament de policia local i mossos d’esquadra.

Els vilamajorencs i vilamajorenques continuem indignats per la mesura presa per l’equip de govern i per la resposta que s’ha donat tant a veïns com a oposició, i volem que tal i com s’ha fet a d’altres municipis es rectifiqui la pujada de les retribucions. Com per exemple, en el consistori de La Roca del Vallès, que tot i apujar-se inicialment un 50% el sou, el van reduir finalment a un augment del 3%, o Mollet del Vallès, on l’alcalde ha rectificat una pujada de sous del 50% a un 10%. O  d’altres municipis del Vallès com Parets del Vallès (-8%), Sant Celoni (-12,7%),  Les Franqueses del Vallès (-5%), Sant Feliu de Codines(-19%), Santa Eulàlia de Ronçana (-12%), Tagamanent (eliminació de retribucions), Sabadell (-17%), Castellbisbal (-8%), on els alcaldes i regidors s’han baixat els sous o directament han suprimit les retribucions dels càrrecs electes. Els vilamajorencs i vilamajorenques no creiem merèixer  menys i volem que el nostre ajuntament prengui aquest exemple de responsabilitat davant els recursos públics. No són pocs els municipis d’arreu de Catalunya que  han decidit baixar-se els sous respecte la legislatura anterior: Navàs (51% menys que a l’anterior legislatura), Arenys de Munt (75% menys que l’anterior alcalde), Mollerussa (34% menys que l’anterior alcalde),  Vallirana (35% menys que l’anterior alcalde, 27% menys de mitjana a l’equip de govern), Sant Carles de la Ràpita (50% menys que l’anterior alcalde),Santa Eulàlia de Riuprimer (on s’han inventat una fórmula per a què els càrrecs electes no els costin diners), per destacar-ne uns quants.

Al ple també es varen fer altres propostes destacables, com la del regidor del PSC, el sr. Alfonso Félix Navarro Alfaro, que va proposar tractar el tema de la seguretat del municipi a través d'assemblees veïnals vinculants. Una iniciativa que molts veïns i veïnes considerem  lloable, ja que es facilita que sigui la voluntat del poble la que dirigeixi les polítiques municipals, tot i què lamentem que la proposta es redueixi, almenys de moment, al tema de la seguretat.

Els veïns i veïnes també celebrem que es declarés  Sant Antoni de Vilamajor municipi rebel front l'atac del tribunal superior de justícia al sistema d'immersió lingüística a les escoles, aquesta vegada sí amb la participació de CiU i ERC+Reagrupament, encara que amb el vot en contra d’un altre dels partits de l’equip de govern, el PP. No obstant, la gran majoria de veïns i veïnes  el que volem és una bona educació pública en català, no una educació en català precària, degut a les retallades, com aparenta que sí els hi sembla bé a CiU i ERC+Reagrupament.

Àgora Vilamajor, per la dignitat del poble.
http://agoravilamajor.blogspot.com

https://docs.google.com/document/d/1TpMvUcObbzHMXAgo35wgS97DcIXO9w5LifIkKU3zfkw/edit?hl=es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada