diumenge, 2 d’octubre del 2011

Resum del ple de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor del 29 de setembre del 2011

Dijous 29 de setembre hi havia convocada una nova manifestació dels veïns i veïnes disconformes amb la pujada de retribucions de l'equip de govern en més de un 50%. La intenció era demanar-li explicacions en persona a la sra. Mª Luïsa Berdala, comunicar-li que 500 veïns (tan sols 50 menys que votants del seu partit) havien signat exigint-li una rectificació.

El ple ha estat animat i s'han tractat temes bastant clau. Entre tots es podrien destacar:

S'ha declarat oficialment a Sant Antoni de Vilamajor municipi contra les retallades en Sanitat i Educació i a favor de la sanitat i educació pública.
 Amb  els vots a favor de SI, PUSA i PSC, i l'abstenció De CiU,ERC+REAGRUPAMENT, PP i IdV.

S'ha declarat oficialment a Sant Antoni de Vilamajor municipi rebel front l'atac del tribunal suprem al sistema d'immersió lingüística a les escoles. Amb  els vots a favor de SI, CiU, ERC+Reagrupament i PUSA, l'abstenció de  PSC i IdV i el vot en contra de PP.

S'ha declarat oficialment a Sant Antoni de Vilamajor municipi integrant a la xarxa de municipis per la independència. Amb  els vots a favor de SI, CiU i ERC+Reagrupament, l'abstenció de  PSC, PUSA i IdV i el vot en contra de PP.

El més curiós de tot és potser com el regidors de CiU i ERC+Reagrupament s'abstenen contra les retallades en sanitat i educació, suposadament per falta de diners, però voten a favor d'apujar-se els sous més d'un 50%. Sembla que el fet que la gent tingui menys atenció sanitària i educació no els interessa gaire si poden disposar d'un 50% més de retribucions al mes.

Al final, al torn de precs i preguntes, primer els regidors han preguntat diferents qüestions com: si creu normal que en lloc de respondre a l'oposició i als veïns al ple, que és on toca, hagi respòs enviant una carta a tots les cases, pagant amb diners públics i juntament amb el programa de les festes majors. O si després d'eliminar un empleat públic i repartir-se'n els diners s'han parat a pensar que necessitaran contractar dues persones per a la biblioteca.

Després, quan un veí indignat, començava a preguntar-li com era possible que amb quasi 300.000 euros menys d'ingressos es pugéssim el sou, i quina era la seva resposta als 500 veïns que havien signat demanant una rectificació a la pujada de sous, la resposta de l'alcaldessa ha sigut literalment fugir. Els veïns i veïnes presents com alguns regidors ens hem quedat sorpresos que la Sra. Maria Lluïsa Berdala no s'atrevís a contestar a les preguntes, com és el seu deure. Certament alguns veïns i veïnes ens començem a plantejar  si realment tenim una alcaldessa a l'alçada o si no és més que un "home de palla".


Lectura del manifest per part d'una veïna indignada demanant la rectificació





Pregunta del grup municipal SI, perquè en comptes de respondre als plens a l'oposició i veïns s'envia una carta casa per casa sense dret a rèplica




Fugida de la sra. Mª Lluïsa Berdala quan és preguntada pels veïns i veïnes sobre la pujada de sous



 

1 comentari:

  1. ¡Que vergüenza de políticos!

    Señores: rectificar es fácil, abran los ojos, el pueblo tiene razón.

    ResponElimina