dijous, 7 de juliol del 2011

Pujadas de sou a l'ajuntament

Els regidors de Sant Antoni de Vilamajor
es pujen el sou un 56%




EQUIP DE GOVERN:
  • L'equip de govern de la passada legislatura contava amb una retribució de 55.205 euros. El nou equip de govern contarà amb una retribució de 86.400 euros. Un 56% més.

  • L'alcalde anterior contava amb una retribució de 12.569 euros. La nova alcaldessa contarà amb una retribució 18.000 euros amb ocupació a temps parcial. La seva jornada constarà de 3 dies setmanals i el seu horari serà de les 08:00h a les 15:00h.

  • Els regidors sense dedicació (però que formen part de l'equip de govern) durant l'exercici anterior suposaven un cost de 30.096 euros; és a dir, 7.524 euros per regidor. En aquest exercici s'eleva a 68.400 euros; es a dir, 11.400 euros per regidor a l'any.

  • El sou d'un regidor era de 627 euros bruts mensuals. Ara és de 950 euros bruts mensuals.


OPOSICIÓ:

  • Continuen amb la retallada del 5% que es va aprovar l'exercici anterior. Cobren 100 euros bruts per assistència als plens.

14 comentaris:

  1. Difusión ya por todo el pueblo y medios de comunicación.

    ResponElimina
  2. Pregunta per tenir les coses clares. Aquest sou darrer, el de 950 euros bruts mensuals d'un regidor, fa referència als regidors SENSE dedicació, suposo? Perquè si no és aixì els números no em quadren... I ho dic perquè estic fent difussió per Face i per Twitter i potser ho incluiré en algun post meu

    ResponElimina
  3. millor valorar la feina que la despesa, dig jo, un dels que va votar que no si arriba a ser alcalde es posava un sou de 4.000 € al mes, i ara te els coll............. de votar no. Mirem la gestio que fan i ja valolarem.

    ResponElimina
  4. A mi me parece bien valorar, pero lo primero que me enseñaron es a demostrar. Primero demuestra lo bien que lo haces, y después (si los números cuadran, vamos que haya superávit en las cuentas de nuestro ayuntamiento) que se suban el sueldo. Nunca al revés. Además las cuentas se pusieron ayer en el blog: http://farm7.static.flickr.com/6007/5911976248_43fe726296.jpg, si alguien es capaz de saber nada sobre el estado económico del pueblo, que lo explique, yo con esos números no soy capaz de hacerlo.

    En cuanto a la oposición, si hubieran llegado a ser alcalde y se hubieran puesto un sueldo de 4.000 € al mes, haríamos lo mismo... En este momento cuando a todos nos están recortando sueldos, sanidad, educación, servicios, etc... No debería venir ningún funcionario a subirse el sueldo. Son gestores de nuestro dinero y de nuestro pueblo, no nuestros dueños, ni tampoco los dueños de nuestro dinero, ni del pueblo, nos deben respeto, al igual que nosotros a ellos, pero si nos faltan a ese respeto, podemos exigirlo.

    Somos el Pueblo
    Somos el Poder

    P.D.: Cuando se hagan comentarios como el de Anónimo, firmar con vuestro nombre. Aquí todos damos la cara (para bien y para mal)

    ResponElimina
  5. Aclaración a ISABEL:

    Estas 2 entradas son las mismas, 1 el sueldo anual y la otra la que queda repartida en 12 pagas al año

    Els regidors sense dedicació (però que formen part de l'equip de govern) durant l'exercici anterior suposaven un cost de 30.096 euros; és a dir, 7.524 euros per regidor. En aquest exercici s'eleva a 68.400 euros; es a dir, 11.400 euros per regidor a l'any.

    El sou d'un regidor era de 627 euros bruts mensuals. Ara és de 950 euros bruts mensuals.

    ResponElimina
  6. Desde PUSA informan:

    "El anterior alcalde percibía 12.400 euros, si no me equivoco, los dos últimos años a dedicación completa. De todas maneras la pròxima semana me acercaré al ayuntameinto a mirar exactamente que dedicación tenia y cual era su sueldo exacto. Pero la cifra que tu mencionas es la correcta. La explicación del citado aumento es que se han cargado un puesto de trabajo del grupo A que expiraba contrato y se han repartido su sueldo entre todos, de manera que según ellos no ha aumentado el gasto total. Gran falacia, sin duda.
    Un saludo."

    Esto es el colmo de la perversión, no solo provocan un parado más, sino que además se reparten el sueldo del parado.

    !!!!!!!!!

    Encime el trabajo que haría este trabajador queda sin hacer, puesto que el dinero se lo han quedado ellos, con lo que se degradan los servicios que se prestan en el pueblo.

    Alcaldesa dimisión.

    ResponElimina
  7. Els politics indignes del nostre poble, els hi podeu dir que en penseu del que han fet quan els veieu pel carrer.


    Mitjançant decret d'alcaldia 101/2011, l'alcaldessa Maria Lluïsa Berdala ha nomenat les tinences d'alcaldia, i que són les següents:



    Primer Tinent d'Alcalde: Sr. Josep Ginesta Serrano

    Segon Tinent d'Alcalde: Sr. Pep Guardi Pou

    Tercer Tinent d'Alcalde: Sr. Jesús Lera Blasco

    Quart Tinent d'Alcalde: Sr. Florenci Llavina Moré



    Mitjançant decret d'alcaldia 102/2011, l'alcaldessa Maria Lluïsa Berdala ha efectuat, a favor dels regidors que a continuació es relacionen, una delegació general d'atribucions de direcció i gestió ordinària dels serveis corresponents:



    Sr. Pep Guardi Pou: regidoria d'Urbanisme, Obres i Habitatge

    Sr. Florenci Llavina Moré: regidories de Medi Ambient, Medi Rural, Parcs i Jardins i Ensenyament

    Sr. Núria Jordan Romero: regidories d'Hisenda, Participació Ciutadana, Comunicació i Noves Tecnologies

    Sr. Josep Ginesta Serrano: regidoria de Governació i Serveis.

    Sr. Jesús Lera Blasco: regidoria d'Indústria, Comerç i Turisme

    Sr. Felipe Garrido Puche: regidories d'Esports i Joventut

    L'alcaldessa assumeix la regidoria de Benestar Social i Família



    Mitjançant decret d'alcaldia 103/2011, l'alcaldessa Maria Lluïsa Berdala ha nomenat els membres de la Junta de Govern Local, que són els següents:



    Sra. Maria Lluïsa Berdada Cirera

    Sr. Josep Ginesta Serrano

    Sr. Pep Guardi Pou

    Sr. Jesús Lera Blasco

    Sr. Florenci Llavina Moré

    També podran assistir-hi com a membre amb veu sense vot:

    Sra. Núria Jordan Romero

    Sr. Felipe Garrido Puche

    ResponElimina
  8. ...a l'anónim que els va votar i espera la gestió....no en tens prou de que la PRIMERA GESTIÓ HAGI SIGUT PUJARSE EL SOU??? A MI ME L'HAN BAIXAT UN 30%!!!! i aguanto i ells jugant amb els nostres diners se l'apujan un 56%.... encara esperes veure que fan? quina vergonya.... doncs jo no els vaig votar.... però com a vilatà hem sap greu i hem fa vergonya aliena veure que la administració mes propera que tenim ens pren el pel i de quina manera....vergonya!

    ResponElimina
  9. Amb presupostos participatius això no hagués passat.

    Hem d'instaurar pressupostos participatius al poble ja!

    http://es.wikipedia.org/wiki/Presupuesto_participativo

    ResponElimina
  10. Ampliamos información: Había en Sant Antoni de Vilamajor, un puesto de trabajo de Coordinadora de acción social que han eliminado y ese sueldo es el que se han repartido entre los concejales. y la alcaldesa.ES DECIR: UNA PERSONA MAS EN EL PARO, MENOS AYUDA SOCIAL (que no debe hacer falta este momento de crisis solo para el pueblo claro) INDIGNANTE!!!

    ResponElimina
  11. Hola

    Com a portaveu de Solidaritat a l'ajuntament de Vilamajor, 3 comentaris respecte del tema de l'augment de "sou" dels regidors del nostre ajuntament.

    El primer respecte del sou de l'alcaldessa: no tenim res a dir (de moment). No el podem comparar amb l'anterior alcalde perquè no tenia dedicació i per tant, tenint en compte que el sou que s'ha aprovat està dins dels paràmetres que diuen les entitats municipalistes, res a dir. Altra cosa és si ens agrada tenir alcalde 3 dies per setmana, que a nosaltres no, però això ja és subjectiu i per tant, va a gustos. Ara, a esperar que se'ls guanyi.
    El segon aclarir-li a l'anònim que si fos l'alcalde, el tracte que tenim els companys de Solidaritat i jo quan vaig acceptar anar de cap de llista va ser, cobrar exactament el mateix que cobro a la meva feina actual. Ni més, però tampoc menys. Ens va semblar un acord just comptant que hagués deixat la meva feina actual per dedicar-me completament a l'ajuntament. No venim a enriquir-nos, senzillament a treballar pel poble. I, per desgràcia, el meu sou no és ni 4.000 € ni de 3.000 €.
    I el tercer ja si, que ens sembla escandalòs l'augment del 51,51% del "sou" dels regidors sense dedicació. Que ha canviat en un any, perquè llavors ens el baixessim un 5%, i ara se l'augmentin un 51,51%? Res, està clar. I si tot el que tenen per argumentar la pujada és que abans hi havia un càrrec de confiança que ara no hi és i s'ho reparteixen, tindria sentit si quan el varen contractar se l'haguessin abaixat per pagar-li la nòmina, cosa que evidentment no varen fer, per tant, és un augment net del seu "sou".
    I si, podem donar temps, i esperar que se'ls guanyi com algú suggeria,però a mi, a totes les feines que he fet, m'han ensenyat que primer es demostra que t'ho mereixes, i després et fan l'augment.
    I aclarir, per evitar mals entesos, que els regidors de l'oposició cobrem 95 € bruts per l'assistència als plens.

    Salut!

    ResponElimina
  12. Simplement aportar algunes dades a les que el Raül ha mencionat.
    Pel que fa al sou de l' Alcaldessa, estem parlant de 18.000 euros bruts, a mitja jornada. El salari que marca la llei per a Alcaldes de municipis d' entre 5001 a 10.000 habitants hauria d'ésser de 44.898 euros bruts. Fent una simple regla de tres, podriem entendre que per a un poble de 10.000 habitants hauria de correspondre el total dels 44.898 euros de sou. Però també entenem que aquesta quantia hauria de ser inferior a messura que el nombre d' habitants del municipi disminueix. A un poble de 5.000 habitants li correspondria un sou màxim de 35.918 euros bruts.Seguint aquesta proporció a l' alcaldessa de Sant Antoni ( 5.400 habitants ) li correspondrien 38.911 euros bruts any. Per tant la mitja jornada hauria d' estar entorn els 19.500 euros bruts any. Fent aquest càlcul, entenem des de PUSA que el sou de l' Alcaldessa es el correcte, inclús una mica inferior del que hauria de percebre.
    El que ja no es pot defensar es l' augment dels sous del regidors. No valorem si son massa alts o per contra estan perfectament establerts, el que crida l' atenció es que s' hagi passat en un any d' una retallada del 5% a un augment del 51%. Aquí és on grinyola el pacte de Govern.

    ResponElimina
  13. Ara resulta que els regidors a part de treballar també han de ser voluntaris? Jo si fos regidor de l'ajuntament em semblaria una porqueria cobrar 600€ al mes per mitja jornada. Vaja, per això me n'aniria al Mc Donald's que cobraria millor i no tindria pas tants mal de caps.
    Deixeu que treballin i demostrin si la seva pujada de sou és justificable i deixeu-vos de tanta tonteria que al cap i a la fi són 900 miserables euros.

    ResponElimina