divendres, 25 d’octubre del 2013

Sobirania fiscal només de paraula, però no de fets, a Sant Antoni de Vilamajor


L'equip de govern presenta una moció que diu recolzar la sobirania fiscal de Catalunya, però seguirà pagant els tributs a l'Estat Central


El ple del passat 30 de maig l'equip de govern va presentar una moció per pagar els tributs municipals a la Generalitat enlloc de a l'Administració de l'Estat Espanyol, per tal que quan arrivi el moment de donar el pas cap a la independència de Catalunya la Generalitat tingui ja un coixí financer, però com que els membres de l'equip de govern no tenen clar si és legal no volen concretar una data per començar a fer efectiva aquesta tributació.

És a dir, de moment el pagament dels tributs al compte de la Generalitat de moment no es fà ni se sap quan es farà, i per tant se segueixen pagant a l'Estat Espanyol, com sempre.

Arribada la votació d'aquesta moció el grup municipal SI va abandonar la sala de plens en protesta per l'enganyifa que suposa aquesta moció: no es tributarà a Catalunya perquè pot ser il·legal però es queda bé amb l'electorat dient que l'Ajuntament està fent un nou pas cap a la independència.

Segons PUSA, també a l'oposició, aquesta moció no es més que una enganyifa per als ciutadans, expressant que recolzen la sobirania fiscal, aparentant que s'estan prenent mesures en aquesta direcció, però sense prendre cap mesura a l'hora de la veritat. El problema no és tant que es recolzi detrminada postura però no s'atreveixin a practicar la desobediència civil, sino fer veure a la ciutadania que ho estan fent quan no és veritat.

La moció finalment es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC-Reagrupament, AIV i Trànfuga (PP), el vot en contra de PSC i l'abstenció de PUSA, SI van marxar indignats de la sala de plens i no van votar la moció.



 

Augment de les tarifes per l'utilització d'equipaments esportius i culturals de Sant Antoni de Vilamajor


Un altre tema que es va discutir al ple i que afecta directament a les butxaques dels veïns i veïnes del poble i l'accés a realitzar activitats esportives i culturals al pble, ha estat la proposta presentada per l'equip de govern peraugmentar les tarifes d'utilització dels equipaments del poble.

El preu de l'ús de les instal·lacions esportives suposarà per exemple un augment del 360% en les tarifes d'abonaments de les pistes de tennis i pàdel de Can Miret. Un augment desorbitat i un preu abusiu per les famílies.

La moció finalment es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC-Reagrupament. AIV, Trànsfuga (PP) i els vots en contra de SI, PUSA i PSC.




Aquest equipament públic que s'ha pagat amb els diners de tots ara serà gestionat per una empresa privada, per tant es procedeix a la seva privatització. Un equipament que podien gaudir tots els veïns i veïnes del poble ara només el podran gaudir uns pocs, deixant fora a la majoria de veïns i veïnes que també han pagat amb els seus impostos aquest equipament.

Això no passaria si s'instaruréssin pressupostos participatius al poble.

 

Moció de SI per la supressió de la delegació i les subdelegacions del govern a Catalunya 


El grup municipal a l'oposició SI va presentar una moció per demanar a govern Espanyol la supressió de la delegació i subdelegacions del govern espanyol a Catalunya, donada la seva obsolescència, inoperativitat i superposició de competències amb altres administracions.

Les actuacions de la delegació del govern a Catalunya darrerament no  han deixat de donar motius per demanar que es retiri aquesta institució: condecoració de feixistes (pagada per totes), amenaces als juntaments que fan servir símbols sobiranistes, coacció per fer servir símbols espanyolistes als ajuntaments, etc.

La moció va ser aprovada pels vots a favor de SI i CiU, ERC-Reagrupament, AIV i Trànsfuga (PP). Amb l'abstenció de PUSA i PSC.


Els grups municipals del consistori anuncien presentar una moció conjunta contra els desnonaments i la pobresa amb la participació dels veïns i veïnes


Arribant al final del ple els grups municipals del consistori de Sant Antoni de Vilamajor van anunciar que aprovarien de manera conjunta una moció contra els desnonaments i la pobresa. Així mateix, a petició de l'oposició, l'Alcaldessa es va comprometre a convidar a Àgora Vilamajor a les reunions per preparar aquesta moció, en qualitat d'experts.

Aquest compromís s'ha donat després que l'oposició del consistori (SI, PUSA i PSC) presentéssin una moció conjunta contra els desnonaments i la pobresa, a partir d'un recull de mesures proposades pels veïns i veïnes del poble.

Finalment els partits vam decidir no presentar aquesta moció, per tal de presentar-ne una de conjunta de tots els partits del consistori (CiU, ERC-Reagrupament, AIV i Trànsfuga (PP) a l'equip de govenr i SI, PUSA i PSC a l'oposició) amb la col·laboració d'Àgora Vilamajor en el redactat.


Si voleu saber tot el que va passar al ple, no us perdeu els videos:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada