divendres, 26 de juliol del 2013

Inquietes :: El programa de ràdio que l'Ajuntament de Sant Antoni no vol que escoltem

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor ha vetat l'emissió a Ràdio Vilamajor, d'un programa participatiu en què 40 veïns i veïnes estaven disposats a col·laborar i a tirar endavant. 

L'excusa inicial per no deixar a aquestes persones complir la seva il·lusió és que hi ha formacions polítiques al darrera, com ara PUSA, però les diferents excuses s'han anat acumulant les unes sobre les altres conformant un extrany castell de naips.

Les víctimes, com sempre, el veïns i veïnes que volien donar vida el programa i també aquells que haurien gaudit escoltant-lo.

Aquesta prohibició és fruit de la conducta caciquista de l'equip de govern (CiU, trànsfuga (PP), ERC-Reagrupament i AIV ), que no vol donar espai a Ràdio Vilamajor a cap veí o veïna que els pugui qüestionar. 



L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor veta la participació a Ràdio Vilamajor dels veïns i veïnes fora del seu cercle 

L'oposició demana explicacions al ple sobre la prohibició a Ràdio Vilamajor del programa col·laboratiu entre veïns i veïnes.


Al ple del 25 de juliol es va parlar de la prohibició d'emetre aquest programa de ràdio, concretament el regidor a l'oposició de PUSA va preguntar a la regidora de Participació, Núria Jordán (CiU), sobre els motius de que prohibís l'emissió del programa Inquietes.

La regidora de Participació Ciutadana (CiU) va començar dient que els veïns i veïnes que estaven en el projecte del programa havien de constituïr-se com a entitat. Quan se li va dir que la majoria de persones que fan programes a la ràdio no estan adscrites a cap entitat, la regidora (CiU) va canviar la seva resposta, ara el problema era que aquests veïns i veïnes no havien anat a parlar amb ella sobre el programa que volien fer. Un dels regidors de l'equip de govern li va preguntar a la regidora de Participació si ell podria fer un programa a la ràdio si anava a parlar amb ella, la regidora va respondre que no seria ètic, i llavors se li va recordar que persones que tenien programes a la ràdio municipal havien estat regidores de les llistes de CiU. La regidora tenia en tot moment el pilot del programa Inquietes gravat a l'emissora.

Inquietes, el programa censurat de Ràdio Vilamajor per part de la Regidora de Participació (CiU)

Així doncs, ens demanem quin és el paper de la regidoria de Participació al poble, doncs a més de prohibir l'accés a persones que no considera "afins" a serveis públics, tampoc vol prendre mesures de participació ciutadana, tal i com es va evidenciar al ple del passat 4 de desembre, on l'equip de govern va votar en contra d'una moció amb mesures proposades per veïns i veïnes per un poble democràtic.

Una secció del programa era sobre notícies d'actualitat a Vilamajor de la premsa i blogs, ho podeu escoltar al programa pilot




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada