dilluns, 4 de març del 2013

El ministre Wert persona non grata a Sant Antoni de Vilamajor

El passat 31 de gener es va celebrar el primer ple del 2013 a Sant Antoni de Vilamajor, en el que es va declarar persona non grata al ministre d’educació José Ignacio Wert (amb vots a favor de SI, CiU, ERC-Reagrupament i AIV i l’abstenció de regidor trànsfuga (PP), PUSA i PSC).


Juan Ignacio Wert és declarat persona non grata a Sant Antoni de Vilamajor


Els responsables de les agressions a l'escola pública catalana

El ple de Sant Antoni de Vilamajor ha mostrat el seu rebuig contra la polèmica llei d’Educació (LOCME) que vol proclamar el Ministeri d’Educació del Govern espanyol. La moció ha estat presentada pel grup municipal SI amb el recolzament de part de l’equip de govern (ERC- Reagrupament, CiU i AIV), declarant persona non grata al municipi de Sant Antoni de Vilamajor a José Ignacio Wert, actual ministre d’Educació, Cultura i Esports de l’Estat Espanyol, per promoure una llei que entre d’altres coses, atempta contra l’escola en català. Àgora Vilamajor, a més, animem a la societat civil a recolzar les vagues d’estudiants i personal docent que es protagonitzaran els propers dies.(video a sota)



Qüestionament dels pressuportos municipals per l'any 2013 


En aquest ple s’han presentat els pressupostos per l’any 2013. SI i PUSA han denunciat l'opacitat dels pressupostos presentats per l’equip de govern. SI i PUSA han demanat explicacions sobre la planificació darrera dels pressupostos pressumint que no hi ha cap. Des d’Àgora Vilamajor entenem que l’ajuntament, tot i l’augment de la partida a benestar social, segueix una lògica de “business as usual”, assumint unes despeses iguals a anys anteriors, sense tenir en compte la nova situació que ens trobarem i la necessitat d’adaptar-se.

Què podem fer per uns pressupostos més justos i transparents?


Per solventar el problema d’opacitat a la gestió municipal, PUSA, amb el recolzament de SI i PSC, va presentar al ple anterior una moció en la què es recollien propostes dels veïns i veïnes per un poble democràtic i transparent. Entre d’altres qüestions es proposava:

Uns comptes clars a l’Ajuntament, i implantar uns pressupostos participatius, on els veïns i veïnes poguéssin proposar i escollir no només les partides sino també els plans en que s’invertiria la part dels diners no compromesa.

Aquesta moció va ser rebutjada per l’equip de govern (ERC-Reagrupament, AIV, Trànsfuga(PP) i CiU).

Reducció de l’IBI per famílies nombroses


Un altre punt important que s’ha aprovat per unanimitat ha estat la reducció de l’IBI per famílies nombroses, una vegada ho demanin a l’Ajuntament. Per aquest motiu és molt important que reenvieu aquest post i compartiu aquesta informació amb tots els vostres veïns i veïnes, ja que si no s'assebenten no podran gaudir de la reducció. A Sant Pere també existeix aquesta reducció, a partir de l'Ordenança Fiscal del 9 de febrer de 2012.

Celebrem la iniciativa, però lamentem que no es tingui en compte el nivell d'ingressos a l'hora d'aplicar la reducció, i que només es tingui en compte el nombre de fills.

Falta d'acció de l'Ajuntament contra l'augment de la tarifa de l'aigua


El Partit de les Urbanitzacions de Sant Antoni (PUSA) ha retret a l’equip de govern que no hagi interposat cap recurs a l’augment de les tarifes de l’aigua imposat per ATLL, que suposa un augment del rebut de l’aigua d’un 60% de mitja per als veïns i veïnes , i més quan ATLL s’ha beneficiat d’unes obres de 200.000 euros pagades per l’ajuntament de Sant Antoni al 2008. El que es converteix en una autèntica estafa, els veïns muntem la empresa amb la que ens extorsionen. Per això nosaltres afegim que l’ajuntament hauria de deixar de pagar l’increment de les tarifes i autogestinar-se l’aigua, com han fet a d’altres municipis com Vilalba Sasserra (video a sota).



Cara a Cara entre l'AMPA de Joan Cases i el regidor d'Educació, el sr. Florenci Llavina (CiU)


Al final del ple un grup de pares de l'escola Joan Cases van demanar explicacions a l'equip de govern sobre diverses instàncies que han presentat a l'Ajuntament i què no han obtingut resposta. A destacar l'actitud del regidor d'Educació, el sr. Florenci Llavina (CiU), que sembla mentida que no sàpiga per qui treballa. (video a sota)



Per veure els videos del Ple complert, clica aquí.

El ministre Wert està desmantellant l'educació pública a l'Estat

2 comentaris:

  1. Sembla mentida que la poltrona "amuermi" tanta intel.ligencia al consistori...moltes declaracions de catalanisme, que hem semblen bé, però de treballar pel poble poquet...DEPLORABLE Sr. de l'Ajuntament.... DEPLORABLE

    ResponElimina
  2. Mi felicitacion publica a la vecina dalfou que lleva desde noviembre luchando por el barrio, la señora Ana Castillo,brindarte como vecino de les pungoles mi apoyo al igual que mas vecinos,personas asi necesita el pueblo de Sant Antoni,gente joven con ilusion.felicitar al PUSA por sus iniciativas por el barrio Alfou,al Sr Ginesta darle un tiron de orejas puesto que se olvida que el barrio alfoy y les pungoles tambienb pagan impuestos.

    ResponElimina