dimecres, 16 de maig del 2012

L’Alcaldessa de Sant Antoni de Vilamajor, Maria Lluïsa Berdala, diu que NO es retornarà l’import de les retribucions que els regidors han estat cobrant il·legalment

L’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor aprova la regulació de les retribucions que els regidors de l’Ajuntament cobràven de manera il·legal



En el ple extraordinari de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor d’avui 11 de maig ha quedat patent la diferència entre indignes i indignats. El punt a discutir al ple celebrat avui era la regularització de les retribucions dels regidors de l’equip de govern, que fins ara no tenien dedicació. Al passat ple el grup a l’oposició SI va denunciar que els regidors de l’Ajuntament estaven cobrant indemnitzacions per conceptes que la llei no contempla i que per tant eren retribucions que es cobràven de manera il·legal.

L’equip de govern s’ha donat pressa en regular aquesta situació i ha convocat un ple extraordinari amb aquest únic punt, a dues setmanes del proper ple ordinari.  El ple s’ha convocat un divendres a les 14:00h., una hora, que tal i com també ha denunciat l’oposició, dificulta que al gent del poble pugui assistir-hi. Un cop més es demostra la falta de transparència, doncs programar un ple a aquesta hora només pot respondre a la voluntat que el mínim de gent hi assisteixi i que el poble no se n’assebenti del que l’alcaldessa i els regidors fan amb els seus diners.


L’actitud arrogant a l’hora de no donar explicacions a l’oposició quan els hi feien preguntes sobre aquest fet no han fet més que demostrar que aquesta regulació de les retribucions respon a una voluntat de voler lucrar-se amb els seus càrrecs. Justificar que apujar a més del doble les indemnitzacions per assistir a una Junta de Govern dient que és l’organ decisori més important per sobre del ple i que la regularització s’ha fet així perquè ells ho han decidit només fan patent que amb els seus càrrecs públics, els regidors el que volen és percebre un sou, no treballar pel poble.


Les mesures que s’han pres per regular el cobrament de les retribucions de l’equip de govern, inclouen apujar a més del doble les indemnitzacions per assistència a les Juntes de Govern, passarien de percebre 209 euros a percebre 425, és a dir, per una reunió que de mitja dura 4h. i 25 min. estarien cobrant 100 euros per hora, tenint en compte que les juntes es celebren 2 cops al mes, només per assistir a 2 reunions cobrarien 850 euros  al més, a més a més dels plens i les comissions, pel que acabarien cobrant 950 euros al mes aproximadament, les retribucions màximes que es van aprobar a l’inici de la legislatura i què sembla que de cap manera es puguin canviar.


A més, els regidors de cultura i urbanisme, el sr. Pep Guardi (CiU), i el regidor d’esports i joventut, el sr. Felipe Garrido (PP) passaran a tenir dedicació de 12h. setmanals cobrant 11.500 euros l’any. Aquest fet sobta perquè la responsabilitat d’un regidor d’esports i joventut és molt menor que la d’un d’urbanisme, cultura i obres públiques i no obstant s’ha considerat que aquesta regidoria i no unes altres tingui dedicació.


La regularització, que finalment ha estat aprobada amb els vots a favor dels regidors de l’equip de govern (CiU, PP, ERC-Reagrupament i Autèntics Independents de Vilamajor) i els vots en contra de l’oposició (PUSA, SI i PSC), anula totes les excuses que la senyora Berdala i els seus regidors havien donat per apujar-se les retribucións en més d’un 50% a l’inici de la legislatura: les retribucions per assistència a les juntes de govern estan molt per sobre del que marca l’Associació de Municipis i dobla el que cobren per junta de govern els regidors de la resta de municipis de la zona, inclosos aquells que tripliquen en habitants a Sant Antoni de Vilamajor. La justificació que s’havien eliminat dos càrrecs de confiança i que s’havien repartit els diners equivalents al seu sou sense moure la partida pressupostària també queda invalidada a l’haver posat en nòmina a 2 regidors.

En contra de la pujada de sous que es va aprobar a l’inici de la legislatura, més de 500 veïns i veïnes van signar en contra, i tot i haver presentat les signatures ja fa uns mesos, els regidors i l’alcaldessa segueixen sense donar cap explicació als veïns i veïnes.


Quan el grup municipal SI ha preguntat a la senyora Berdala si es retornarien les retribucions que els regidors havien percebut irregularment, la resposta de l’alcaldessa ha estat taxativa, un “no” sense més explicació.


Queda patent que l’equip de govern actua d’esquenes al poble, utilitzant els diners públics per posa-se un sou completament desmesurat per un poble del tamany de Sant Antoni de Vilamajor. No donar explicacions al respecte no és més que un atemptat a la democràcia, recordant molt a aquells temps on les coses es feien “porque yo lo digo”.



Podeu veure com va transcórrer el ple:







Notícies relacionades:
Ara Vallès: Sant Antoni de Vilamajor regula les indemnitzacions titllades d'il·legals per SI
Baix Montseny.info: Llum verda als nous sous dels regidors de Sant Antoni de Vilamajor

4 comentaris:

  1. Mª Lluisa Berdala: Jo no em considero política, però crec fermament en la política municipal, com a política de proximitat. Sentia fa uns dies en Jordi Turull, que deia “ he arribat a la política amb ganes de voler fer i no per voler ser”. D’una cosa n’estic segura, serà el meu objectiu, el meu repte, buscar la proximitat amb tots els vilamajorins i les vilamajorines, tots els col·lectius, totes les entitats, escoltant les seves necessitats, propostes i inquietuds, dialogant, i buscant solucions a aquells problemes que es plantegin.

    Aquest projecte, que de la mà de Convergència i Unió us presentaré properament, serà un projecte: continuista, realista, integrador, transparent i transversal que posarà l’accent en l’atenció a les persones, el civisme, la seguretat, l’habitatge, la cultura, els barris, el medi ambient i la participació entre d’altres.

    Fuente: http://eleccionsvilamajor.foroactivo.com/t63-missatge-m-lluisa-berdala

    ResponElimina
  2. No els hi fa vergonya sortir cada dia al carrer?

    Retallades en totes les coses que necessitem menys en els nostres polítics... VERGONYA DE POLÍTICS!

    ResponElimina
  3. Doncs senyora M.Lluisa Berdala, s'hauria d'aplicar la dita del sr. Turull, perque de tan voler ser s'ha oblidat que hi ha un poble observant i sobretot que hi ha una opossicio esperant per mossegar.

    ResponElimina
  4. Existe una lista de cuanto ingresan (sueldo fijo + reuniones + dietas ...)?

    ResponElimina