dimecres, 11 d’abril del 2012

Continua el cicle de Debats Alternatius del Baix Montseny


Demà dijous 12 d'Abril a les 19:00h. al Casal Parroquial de Llinars del Vallès, projecció del documental La tierra asoma, Amayuelas, dirigit per l'Agustí Coromines, en el context del cicle de Debats Alternatius del Baix Montseny que estem organitzant des del mes de novembre,i que ens han permès analitzar les diferents facetes de la crisi que estem patint de la mà d'Arcadi Oliveres, Miren Etxezarreta, Joan Subirats i Antonio Turiel.

Amb la projecció d'aquest documental volem mostrar algunes alternatives que diferents col.lectius ciutadans ja estan duent a terme com és el cas del poble d'Amayuelas, abandonat i posteriorment rehabilitat.

Contarem amb la presència del director i també guionista del documental, que farà la presentació i participarà en el debat posterior a la projecció.




Breu sinopsi del documental:

En una època en la que les multinacionals volen acaparar les terres i el domini sobre els recursos naturals: terra, aigua, llavors, coneixements... en un poble castellà un grup de persones fa més de 20 anys que lluiten per recuperar la vida dels pobles i els coneixements de la gent del camp. Una recuperació mitjançant activitats econòmiques sostenibles i respectuoses amb la natura i el medi ambient. El documental avança a mida que anem coneixent la vida i la història d’aquestes persones, els seus conflictes, èxits i fracassos, tot veient com recuperen el poble.

Amayuelas és un poble de la comarca de Tierra de Campos, petit, però no aïllat. “Els pobles del segle XXI no poden viure aïllats”, ens diuen, i formen part de xarxes diverses tant d’àmbit estatal com Plataforma Rural i la Universidad Rural Paulo Freire o com d’àmbit internacional com ara La Vía Campesina amb qui comparteixen problemes, il·lusions i lluites.


En aquest documental veurem com dia rere dia els pobladors d’Amayuelas construeixen la utopia de que un món millor és possible i que en aquest món nou la terra i la gent del camp han de tenir la seva paraula.

Hora i lloc:

Passi del documental el dia 12 d'abril, a les 19'00 h.

Al Casal Parroquial de Llinars del Vallès, si no sabeu arribar, consulteu el mapa de Baix Montseny cap a la Transició:



Ver Baix Montseny cap a la transició, llocs d'interès en un mapa más grande

Activitat organitzada per:

Àgora Vilamajor, Amics del Mall, Assemblea popular d’Hostalric i Rodalies, Associació Vilanimal, Banc del temps de Cardedeu, Cardedeu x un món millor, Cardedeu Vital, Indignats de Cardedeu, Indignats de Llinars, La Coordinadora de Llinars i Plataforma Stop Kàrting Llinars.

Per a més informació: http://www.latierraasomaamayuelas.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada