dilluns, 16 d’abril del 2012

Acta de l'assemblea d'Àgora Vilamajor de l'11 d'abril

1. Exposició de les tasques realitzades a la setmana per les veïnes responsables.
2. Propers esdeveniments on muntar la borsa d’intercanvi
3. Retorn a la plaça per fer les assemblees
4. Campanya contra Eurovegas
5. IPP i ILP
6. Noves idees i propostes a treballar a l'Àgora

1. Exposició de les tasques realitzades a la setmana per les veïnes responsables:
Debats alternatius del Baix Montseny: projecció del documental “La tierra asoma, Amayuelas”:
Els assistents a l'assemblea es comprometen a fer la màxima difusió possible tot i el poc temps, donat que el tema a tractar és molt interessant, presentant una alternativa al model actual de creixement il·limitat.

Valoració de la borsa d’intercanvi a la fira d’entitats:
Els veïns i veïnes assistent valoren positivament com va anar la jornada de la borsa d'intercanvi de Vilamajor a la fira d'entitats, tant a nivell de participació com d'organització i s'animen a muntar properament la parada en esdeveniments propers.

Carta oberta als regidors per fer de Sant Antoni un poble cap a la transició:
Després d'haver enviat la carta oberta dirigida als representants polítics de la zona als mitjans de comunicació, es valora positivament que alguns mitjans hagin mostrat interès en la creació d'un poble cap a la transició.
El mateix text de la carta oberta es va enviar a cada regidor de Sant Antoni de Vilamajor, en forma de carta enviada i registrada a l'Ajuntament. Es va obtenir resposta a aquesta petició de prendre mesures per fer de Sant Antoni de Vilamajor un poble cap a la transició per part de la regidoria de participació i hisenda. Es considera que de la mateixa manera que la petició es va fer pública, es podrien fer  públiques també les respostes que va fer arribar aquesta regidoria.

2. Propers esdeveniments on muntar la borsa d’intercanvi:
Mercat del llibre usat de Sant Jordi i mercat del trasto (29 d'abril): Vilamajoves informen que la inscripció és gratuïta per als que van participar al mercat del novembre, cal confirmar com abans possible.
Els veïns i veïnes assistents aproven la participació de la borsa d'intercanvi al mercat del trasto, es muntarà una parada d'intercanvi el 29 d'abril.

3. Retorn a la plaça per fer les assemblees:
Els assistents a l'assemblea consideren que no hi ha pressa en tornar a fer les assemblees a la plaça. Es postposa la decisió per més endavant, quan arribi el bon temps.

4. Campanya contra Eurovegas:
Un veí assistent a l'assemblea informa de les properes accions reivindicatives contra l'Eurovegas al delta del Llobregat per al proper cap de setmana.
Àgora Vilamajor s'adherirà a aquesta campanya.

5. IPP i ILP:
El veí responsable d'informar sobre aquestes iniciatives mostra els nous documents disponibles d'aquestes campanyes.
Sobre la Iniciativa penal popular contra els responsables de les retallades a Sanitat, hi ha disponible un formulari de recolzament personal a la iniciativa.
Sobre la iniciativa legislativa popular per la dació de pagament, el veí informa que per tal de fer-se fedataris, els veïns interessats, cal enviar les dades i la documentació necessària per fer-se fedatari a un veí participant a l'assemblea de Cardedeu que la propera setmana anirà a Madrid a portar la documentació per registrar legalment les persones fedatàries per recollir signatures per presentar la ILP.

6. Noves idees i propostes a treballar a l'Àgora:

Un veí assistent informa sobre una moció presentada pel grup SI al passat ple municipal, sobre la situació irregular dels regidors sense dedicació, que segons la llei només poden percebre retribucions per l'assistència a les reunions de la seva regidoria. Segons aquesta moció, els regidors sense dedicació de l'equip de govern estan percebent retribucions que legalment no els hi tocaria, i donat que aquesta moció no s'ha aprovat al ple municipal, el grup municipal SI es planteja prendre mesures diferents que decidiran després de consultar amb el seu gabinet jurídic.
S'aprova fer difusió d'aquest tema a través del blog de l'Àgora quan es tingui la informació necessària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada