El títol de la xerrada era "del deute a les retallades", i per poder entendre millor el tema es va fer un exhaustiu repàs als processos macroeconòmics a nivell mundial des de finals dels anys setanta.
Miren Etxezarreta va parlar del paper de l’Estat com a mecanisme reproductor dels tics de la societat en la qual està immers i com les polítiques que impulsa tenen l’objectiu fonamental de mantenir els interessos del gran capital i no pas els dels ciutadans
Va parlar sobre les respostes de l'Estat Espanyol a la crisi econòmica actual i quin paper hi juaga la UE en les decisions que prenen els estats membre.
Les explicacions de Miren Etxezarreta van servir per entendre el context econòmic actual i quin és el camí del deute a les retallades. Els assistents a la xerrada varen poder gaudir d'un debat distès i enriquidor, i en general la jornada no va decebre a ningú.
Si us vàreu perdre la xerrada teniu l'oportunitat d'assistir el 29 de febrer a la xerrada de Joan Subirats (professor de Ciència Política a la UAB) a Cardedeu i l'1 de març a la d'Antonio Turiel (físic i investigador al CSIC) a Llinars del Vallès, que ens paralarà de la crisis energètica i què podem fer al respecte.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada