dissabte, 3 de setembre del 2011

Acta assemblea 24 agost de 2011

Acta assemblea 24 agost de 2011

Sant Antoni de Vilamajor
Hora: 20:00 aproximadament

Degut a que hi havia molta gent ausent per vacances, s’ha fet una tormenta d’idees sobre diferents temes: Megàfon, el mercat d’intercanvi, muntar la biblioteca popular de la dignitat, idees per a la pròxima manifestació per al pròxim ple.

Megàfon:

Es planteja la necessitat d'aconseguir un megàfon per poder utilitzar-ho a les diferents activitats, manifestacions, etc...

El mercat d’intercanvi:

S’ha reflexionat sobre si el mercat hauria d’estar més o menys restringit: qui pot participar, controlar el nombre d’objectes per persona.
S’ha reflexionat sobre possibles mesures de control, com apuntar els objectes que pretén emportar-se cada persona, i així també posar-se en contacte amb elles per futurs mercats i activitats.
S’ha reflexionat sobre la possibilitat de realitzar tasques de conscienciació prèvies (el mateix dia del mercat, per la difusió...), per explicar la naturalesa del mercat d’intercanvi: que tothom aporti el que no necessita en aquell moment, i que la gent s’emporti només el que necessita. Que si varies persones desitgen lo mateix arribin a un acord entre elles, etc...
S’ha proposat assistir a d’altres mercats d’intercanvi per a agafar idees.
S’ha plantejat la necessitat de fer més difusió de la borsa d’intercanvi perquè la gent aporti el que vulgui compartir amb els seus veïns.

Pròxima manifestació pel ple:

Es parla sobre que la manifestació serà semblant a la de l’anterior ple però amb un nou discurs. Aquest inclourà nous elements com la recollida de signatures, i la resposta a les excuses de l’equip de govern.

Resposta a l’ajuntament, primer full explicació detallada, segon full explicació a l’engròs (text breu per cartells i similars).

https://docs.google.com/document/d/1_XarAIPGt3LLSgKLmpeutz2DSNsAXtxKKDcGDEtHyEg/edit?hl=en_US

Muntar una biblioteca popular:

S’ha plantejat que la biblioteca popular començaria sense tindre un lloc físic. Més endavant es veuria si podria tenir un o més llocs físics. Es planteja la col·laboració  més endavant amb entitats, associacions, etc...

El funcionament de préstec, podria anar llavors de la següent manera: Qui te el llibre en préstec no l’ha de tornat al cap d’un temps (per exemple una setmana), sinó que el custodia fins que algú altre estigui interessat.

Es reflexiona si l’intercanvi podria ser a la mateixa assemblea o directament entre els interessats (entre el que ja l’ha llegit i el nou lector). Queda pendent trobar qui i com es posaria en contacte amb qui custodia el llibre (tots els socis tenen el telefon de tots els altres socis, una responsable s'encarrega d'avisar a qui custodia el llibre perquè el porti a l'assemblea....)

El fons de biblioteca vindria donat per: 1) donació directa. 2) Muntar una campanya de "apadrina un llibre per a la transformació social".

Aquesta campanya d’apadrinament de llibres per a un futur millor, oferiria un llistat de llibres de temàtica social especialment escollits pel seu caràcter divulgatiu i presentació d’alternatives o veritats amagades.  Llavors qui volgués podria apadrinar un o més d’aquest llibres pagant el seu cost,  de forma que no només se’l llegís ell sinó que després el compartiria a la biblioteca popular per que el llegim tots.

Es planteja utilitzar la mateixa aplicació utilitzada per a la biblioteca de la fonda per portar el registre de qui te els llibres i qui es el propietari original dels llibres, i veure com es podria posar els llibres disponibles a Internet, per escrit, etc... 

Es planteja que tant el donant d’un llibre com el padrí d’un llibre pot escollir si després de llegit el llibre per una altre usuari de la biblioteca aquest usuari es queda en custodia del llibre o es retorna al propietari.

A l’hora d’abordar el contingut del material de la biblioteca, es plantegen tres modalitats:
 
a) De temàtica general. El propi fet de muntar una biblioteca popular ja es un fet prou reivindicatiu.
b) Fer dos blocs, un de temàtica general i un altre de temàtica social.
c) De temàtica social.  L’objectiu de l’àgora es la conscienciació, la denuncia i el canvi, per això el material que es difongui ha de tenir cert contingut social i divulgatiu.

A l’hora de fer la fulla de ruta es planteja:
 
a) Començar per fer la bossa de biblioteca amb les donacions, després muntar l’apadrinament, i després la difusió perquè s’apuntin més veïns.
b) Començar per fer la bossa de biblioteca amb les donacions i l’apadrinament, i després la difusió.

Aquest es el full d’excel on anar afegint llibres a apadrinar. Per afegir un que trobis interessant tenir-ho posa el nom del llibre, l’autor, el preu i on compar-ho (poden ser llibres de les llibreries ja posades) .El requisit es que han de ser llibres que ajudin a la transformació a millor de la societat i si pot ser que siguin barats.

https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AhboiwlsiZaBdFBuNEJPaXBwdjRfYlI2RzUzUTVCV2c&hl=en_US

Tenim contactes amb algunes editorials barcelonines de temàtica social que podrien donar llibres i fer descomptes. També es planteja fer batudes a mercats de segona ma per cercar llibres de temàtica social.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada