Hora: 20.30 aproximadament
Temes a parlar:
1. Cooperativa de consum
2. Pujada de sous anàlisi moment actual
3. Pujada de sous: què ha passat amb la pancarta
4. Pujada de sous: escrit en resposta per part del govern
5. Pujada de sous: demanar una reunió amb l’alcaldessa
6. Pujada de sous: recollida signatures
7. Preparació del proper ple. Actes complementaris.
8. Àgora baix Montseny
9. Elements de control dels regidors. Incompatibilitats.
10. Borsa intercanvi
11. Cinema de la dignitat
Abans de començar a parlar dels diferents temes es fa la proposta de tenir un mòbil de contacte Àgora Vilamajor. Dues persones voluntàries ofereixen el número i l’aparell.
1. Cooperativa de consum
Es decideix fer la 3a comanda a Can Rafalet i seguint el mateix procediment. Se’ns proporciona el telèfon i el mail de contacte d’uns nois de Sant Hilari (Cardedeu) “La Paisa” que fan servei a domicili de carn 93 846 09 86 marta.roger96@gmail.com. Pot resultar més positiu fer les comandes de carn a aquests nois i no els de Solsona, per qüestions de proximitat bàsicament.
Recordem que el dimarts 9 d’agost es tanca la comanda a les 18h i a les 20h tothom a la plaça a portar els diners. Va a buscar la comanda el dimecres a les 19h una persona que coneix el camí, amb una persona nova.
2. Pujada de sous anàlisi moment actual
Es parla que la pujada de sous va quedar aplicada el mateix dijous 7 de juliol, quan es va celebrar el primer ple.
Es fa una anàlisi positiva de la participació a la protesta i al Ple. Es diu que tots els governs es pugen el sou, però la diferencia és que en un moment com el que estem passant de crisis i veient que molts joves cobren (amb sort) 800€ al mes, és una vergonya que s’apugin el sou fins on ho han fet. S’analitza com el moviment d’indignants no para, perquè es vol canviar el sistema polític i econòmic del moment; per això hem de seguir protestant.
Cal diferenciar que no estem en contra de què cobrin per fer la seva feina, però sí que creiem que no és ÈTIC fer-ho com ho han fet i en el moment que ho han fet.
Un company opina que ells administren els nostres diners. No són els seus propis diners (com si es tractés d’una empresa privada), són diners públics que els gestionen com volen.
S’opina que no hi ha un tope dels diners que poden arribar a cobrar. Els regidors actuals estan per sota dels preus estipulats i recomanats per l’ACM (associació catalana de municipis) i FMC (federació catalana de municipis). Però aquestes dues entitats ofereixen els barems que poden cobrar persones amb dedicació sencera o parcial, però no parla dels barems que poden cobrar els regidors que cobren per indemnitzacions. Això és el que no s’aclareix a la carta que han enviat a les cases, ja que en tot moment parla de diners de regidors amb jornada parcial i no dels que cobren indemnitzacions (com és el cas dels nostres regidors). Per això es recomana controlar aquestes indemnitzacions, perquè siguin justificades.
S’opina que el que han fet els nostres representats és injust. A tots els ajuntaments baixen un 5% del sou dels treballadors des de fa un any i un any després ells es pugen el sou més del 50%.
3. Pujada de sous: què ha passat amb la pancarta
Divendres a la nit hi havia la pancarta que va penjar el fotògraf que va fer la foto de la pancarta que companys d’Àgora van penjar a Madrid. La policia va demanar les dades al fotògraf quan l’estava penjant.
Expliquem que la policia va venir a un grup d’Àgora a informar-nos que des de l’Ajuntament no deixava que tinguessin pancartes ni la carpa i que ens convidava a treure-les. Des de llavors no van treure cap pancarta, al contrari, que hem anat traient-les nosaltres. A què ve que ara les traguessin ells?
El fotògraf diu que preguntarà a l’Ajuntament què se n’ha fet de la pancarta.
4. Pujada de sous: escrit en resposta per part del govern
Aquest escrit el rebrà cadascú a casa seva, juntament amb el programa de la Festa Major. Ens preguntem si la carta ha de ser contestada?
Uns companys opinen que no, que seria entrar en el seu joc. Ells estan enfadats i ho estan demostrant.
Altres companys opinen que sí que s’hauria de redactar una resposta (de fet s’està elaborant un document compartit en resposta) que pot ser llegida en algun moment, per exemple, a la Festa Major, al següent ple. També s’opina que es podria enviar a la web de CIU.
Es llegeix en veu alta la proposat de comunicat en resposta a la carta que ha escrit l’equip de govern i en general ens sembla bé. Es decideix modificar el que convingui entre tots aquesta setmana i es consensua fer difusió de la resposta a la carta via Facebook i via Blog, i es deixa per decidir més endavant quin altre tipus de difusió més se’n farà.
5. Pujada de sous: demanar una reunió amb l’alcaldessa
S’ha treballat una possible reunió amb l’alcaldessa per negociar que es rebaixi el sou. Seria escollir un parell o tres de voluntaris de l'assemblea i reunir-se amb l’alcaldessa i un mediador (per exemple un antic regidor). L’objectiu de la reunió seria arribar a un acord, sigui quin sigui. Després de l’acord es convoca a tot el poble a veure si els està bé l’acord al que han arribat i si s’accepta o no.
S’opina que si es demana audiència a l’alcaldessa en el moment actual, pot ser que no donin data fins octubre. Llavors, es solaparia la demanda de reunió per acordar coses amb les accions paral·leles? S’opina que una cosa no es contraria amb l’altra, ja que s’ha de solapar les dues coses: pressió i diàleg.
S’obre un torn de debat sobre si fer la reunió o no. Alguns opinen que la tasca d’Àgora es animar a que la gent del poble doni la seva opinió i s’involucri més (buscar eines per involucrar a la gent del poble). Potser una alternativa és quedar un dia per entregar tots junts l’escrit a l’alcaldessa. Algú opina que la carta es pot fer arribar al síndic de greuges.
S’opina que si es prova de demanar audiència, veurem si ens la concedeix o no, llavors també dirà molt d’ella. Decidim madurar-ho i parlar-ho més endavant.
6. Pujada de sous: recollida signatures
S’ha d’anar seguint i portant-ne als veïns perquè signin. Hi ha la proposta de què le Reglament Jurídic Municipal diu que si un 15% de la població demana una cosa, es pot fer una Iniciativa Popular i obligar que un tema es parli en Ple. Un 15% de 5400 habitants són 810 persones. S’han de recollir aquest nombre de signatures per poder fer una iniciativa popular. L’objectiu és recollir més signatures que vots hagi tingut l’equip de govern(CIU va rebre 1214 vots a les eleccions).
Hem de tenir molt de compte amb el filtre. Filtrar les duplicacions i recollir més firmes de les necessàries, ja que segur que un 10% no seran vàlides, tenint en compte que de cap manera podem saber si la gent està empadronada o no.
7. Preparació del proper ple: últim dijous de setembre a les 20:30. Accions complementàries
Parlarem més endavant del tema. Encara hi ha temps.
Accions complementàries:
a) Pregó festa major: s’acorda recollir signatures i fer un pregó alternatiu. Queda pendent si aixecar cartells quan parli l’alcaldessa o fer soroll.
b) Actes festa major: samarreta amb identificatiu qui vulgui.
c) Baixada carretons: per decidir.
8. Àgora baix Montseny
Dissabte a les 18h a Llinars hi ha la reunió Àgora Baix Montseny. Seria interessant que algun representant de Vilamajor hi anés. S’ofereixen tres voluntaris.
9. Elements de control dels regidors. Incompatibilitats. S’en parlarà a la propera assemblea.
10. Borsa intercanvi. S’explica a qui és la primera vegada que ve què es la borsa d’intercanvi.
11. Cinema de la dignitat
Aquestes projeccions seran de temes socials. El Patronat de Cultura i Esbarjo de l’Ajuntament ens deixa el projector, però ho hem de fer a través d’una entitat del poble.
S’ofereixen dos voluntaris per parlar amb una associació que demani el projector per d'aquí dues setmanes, per fer una projecció al porxo. Però cal parlar amb el president del Patronat si es disposa de l’equip necessari per fer projeccions o tan sols tenen un projector i ja està (es necessita que ens prestin àudio, allargs, corrent...)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada