dijous, 28 de juliol del 2011

Posicionament enfront dels augments de salari de més del 50% de l’equip de govern de Sant Antoni de Vilamajor

MANIFEST ÀGORA VILAMAJOR
  
Posicionament enfront dels augments de salari de més del 50% de l’equip de govern de Sant Antoni de Vilamajor

Estem en temps de crisi. Una de les crisis cícliques que té aquest el nostre sistema econòmic actual.
En aquestes crisis, qui en surt pitjor sempre és el poble, a qui es força a fer sacrificis. Dit d’una altra manera, acceptar baixades de sous, i reduir despesa pública a base de retalls socials: sanitat, educació, pensions, etc.

Dins el nostre municipi, els recursos de l’ajuntament aquest any, i probablement els propers, seran minsos. Ho sabem tots, i ho saben en especial els càrrecs electes de l’actual equip de govern. Es voldran fer accions, activitats, cultura, es promouran esdeveniments, es voldran construir i arreglar infraestructures per a benefici de tots els vilamajorins i vilamajorines… i la resposta serà: NO HI HA DINERS.

Tot i això, coneixent els temps que corren, sabent que es podran fer poques inversions en benefici de tots… aquells que HAN DE GESTIONAR aquests Diners PÚBLICS, i que han de decidir on és més important invertir-los, han decidit, com una de les primeres mesures urgents i més prioritàries a prendre, que S’HAN D’APUJAR EL SOU MÉS D’UN 50%! No que el guardaran per a coses necessàries pel poble, no que intentaran mantenir les despeses socials, lúdiques i culturals per a la gent… NO! El més urgent és apujar-se el sou i no pensar en les futures despeses del poble.
El primer missatge d’intencions que ens dóna l’ajuntament no és precisament de confiança i responsabilitat, sinó més aviat de ganes de treure benefici personal d'un càrrec públic.

Dins de la total incoherència que regeix aquesta acció, no ens queda més que exigir:

  • Que l’equip de govern rectifiqui les pujades de sous aprovades, i torni a fixar els salaris de tots els regidors presents en l’equip de govern en el salari de l’anterior legislatura, reduït el 5% equivalent a la retallada que s'ha fet a tots els funcionaris públics per tal de reduir les despeses. És insultant fer aquests augments injustificats mentre es retalla en totes les despeses públiques.

  • Que el salari del càrrec d’alcaldia es fixi en un salari acord a les hores que aquesta persona dedicarà a l’ajuntament (21 hores setmanals). No considerem ètic que d’un any per un altre s’augmenti la partida dedicada al sou de l’alcaldia de 12.000€ anuals a 18.000€ anuals, reduint la jornada de treball a la meitat. No hem de perdre de vista que el sou de l’actual alcaldessa és de mitja jornada i és equivalent a un sou de jornada completa de qualsevol altre sector (uns 1.500€ bruts al mes per 12 pagues). Vetllem perquè els motius que porten a una persona a incorporar-se a l’Ajuntament siguin ideològics i no laborals.

  • Que els pressupostos aprovats per l’ajuntament siguin participatius, i que tot el poble pugui opinar i tindre poder de decisió sobre on van destinats aquests recursos, mitjançant processos participatius, dinàmiques assembleàries, referèndums… fent en definitiva una democràcia participativa real. Altres pobles que ja ho han fet són Parets del Vallès, Callús, Santa Cristina d’Aro, Figaró-Montmany…

Sant Antoni de Vilamajor, ÀgoraVilamajor per la dignitat del poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada