dijous, 28 de juliol del 2011

Acta assemblea 27 de juliol de 2011


Sant Antoni de Vilamajor
Hora: 20.30 aproximadament 


Temes a parlar:

1.            Manifest per llegit a la protesta pacífica del proper 28 de juliol
2.            Recull de signatures
3.            Cooperativa de consum
4.            Educació lliure
5.            Obertura de l'Àgora Vilamajor al poble

1.    Manifest per llegit a la protesta pacífica del proper 28 de juliol

El proper dijous 28 de juliol a les 15.00h és el màxim per fer retocs al manifest. La Vanessa imprimirà unes quantes còpies i el llegirà en David Contreras.
Hem pensat penjar-nos els cartells a la samarreta amb un imperdible i portar-ne més per si la gent se’ls vol penjar.
La Fàtima portarà dos pals de fusta per enganxar la pancarta. Recordeu de portar xiulets o coses que sonin.
Han confirmat que vindran unes 15 persones de Llinars a recolzar-nos i un corresponsal de Catalunya Ràdio i Agència Efe.

2.    Recull de signatures
 Es portaran més fulls de signatures impresos per  si la gent vol aprofitar i signar durant l’acte o se’ls vol emportar per recollir més signatures. Tanquem la recollida de signatures el 31 d’agost i es proposa entregar-les pel proper ple de cara al setembre.

3.    Cooperativa de consum
 Ha anat molt bé l’experiència d’anar a comprar les verdures a Can Rafalet (Palau). Hi ha hagut molt bona organització; se li ha passat la comanda per famílies i el pagès ens ha fet una bossa per cada família i els tiquets individuals.
Hem repartit les comandes i tothom molt satisfet.
Les properes qüestions són:
  • Quan fem la propera comanda?
  • Canviem de lloc on anar a comprar? Es proposa comprar a “Horta d’un altre món”. Comptem amb un llistat de preus especials i tenim la condició d’anar un dia  a veure els horts que tenen treballant. La pàgina web és www.hortaweb.com. Tenen segell ecològic.
  • En Marc comenta que a Cardedeu també hi ha una altre lloc (L’Etern) que el que fan és conrear i promoure el producte local.
  • Passos a fer: s’ha decidit fer la pròxima comanda a l’Horta d’un altre món i en David s’encarregarà de demanar preus i fer un altre googledocs com el que hem fet per la comanda de Can Rafalet. Farem el mateix procediment que aquesta setmana, tanquem llista de comanda el dimarts a les 18.00h i paguem el dimarts a les 20.00h. S’encarreguen d’anar a buscar la comanda el dimecres la Montse i en Marc.

4.    Educació lliure
La Susanna explica en què consisteix el Casal de Vacances que ha organitzat aquest estiu. Es tracta d’un espai de joc lliure, on s’organitzen activitats de circ, ioga i dinar.
Es proposa que faci un article sobre l’educació lliure i que ens faciliti enllaços d’escoles o famílies que promoguin aquesta alternativa educativa. En parlem a la propera assemblea i llavors podem posar l’article al blog.

5.    Obertura àgora Vilamajor al poble
En Màrio comenta que últimament tenim una inèrcia que inconscientment hi ha una separació psicològica entre els indignats organitzadors i el veïnat de Sant Antoni. Hi ha gent més implicada i veïns menys implicats, però hem de fer veure a la gent que Àgora Vilamajor som tots, no només la  gent que ens reunim els dimecres.
Per això hem d’anar en compte a l’hora de redactar cartells, convocar manifestacions, recollir signatures... en que no diguem que convidem a la gent, sinó que hauríem de parlar en plural (tots som Àgora i que tots som el poble; hem d’intentar no separar entre uns i altres).

1 comentari:

  1. Com ja us vem oferir des de PUSA, la Junta de propietaris d' Alfou estaria dispossada a cedir-vos el garatge de La Rectoria per preparar i distribuir les comandes. Si esteu interessats feu-nos ho saber.
    Molta sort en aquest projecte tan ecològic i proper.

    ResponElimina