divendres, 4 de gener del 2013

El ple de Sant Pere de Vilamajor aprova mesures contra els desnonaments i a favor de la dació en pagament

El passat 29 de novembre es va celebrar el ple ordinari de Sant Pere de Vilamajor. El més destacable d'aquest ple va succeïr al final, quan s'aprovà per unanimitat la Moció sobre els Processos d'Execució Hipotecària i Desnonament, proposada pel Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Concretament es varen consensuar entre totes les forces polítiques (CiU, ERC-R, PSC, GISP, ISP-IV-E) una sèrie de punts que resumim a continuació:

* Expressar suport als col·lectius que reivindiquen una regulació justa en relació al deute hipotecari i els desnonaments;

* reiterar que l'Estat reguli la dació en pagament amb efecte retroactiu;
expresar el desacord amb l'obligació dels ajuntaments, particularment de la policia local, d'haver de col·laborar en els processos de desnonament; 

instar a les entitats bancàries a què paralitzin els desnonaments, desisteixin pràctiques abusives respecte els interessos, proporcionin els habitatges de la seva titularitat a l'administració pública perquè es destinin a lloguer social o usdefruit;

* prioritzar la contractació de serveis bancaris amb aquelles entitats que hagin suspès els desnonaments i demostrat una actitud socialment responsable.

Una moció molt semblant es va presentar al passat ple de St. Antoni de Vilamajor, aquest cop per part del regidor del PSC (amb el suport de SI i PUSA), però l'equip de govern (CiU, ERC, AIV, trànsfuga (PP)) la va rebutjar amb l'eufemisme que la Generalitat ja hi està treballant molt al i que l'Ajuntament no fa falta que faci res al respecte.


A banda de la moció sobre els desnonaments, que esperem tingui efectes reals i no quedi en una declaració de bones intencions que no porten a cap acció, la resta de punts que es van tractar al ple són els següents:

1.- Aprovació dels esborranys de les sessions anteriors.
Aprovada pels vots a favor de CiU, ERC i GISP i les abstencions de PSC i ISP-IV-E.

2.- Donar compte de les resolucions d'Alcaldia dictades des de la celebració de l'últim ple ordinari.

3.- Estat de Tresoreria i estat d'execució del pressupost: 
Es manté la tresoreria en més de 600 mil €, sense donar compte del deute viu.

4.- Donar compte de la renúncia del funcionari tresorer i proposta de nomenament de la Sra. Irene Bonilla Garcia (Regidora de Medi Ambient i Urbanisme), s’aplaça el nomenament per més endavant.

5.- Expedient extrajudicial de crèdits:
Es presenten tres factures atrassades de Royal Group per ser abonades.
Aprovat pels vots de CiU, ERC-Reagrupament, GISP i PSC i l'abstenció de ISP-IV-E.

 6.- Aprovació definitiva del reglament del servei d'aigua:
Aprovat per unanimitat.

7.- Aprovació del Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES):
10 vots a favor de la reducció del 23% del CO2, s'aprova per unanimitat.

8.- Aprovación del plec de condicions tècniques per la licitació del servei de conservació i manteniment de l'enllumenat públic: 
L'oposició denúncia la falta de documentació en el plec, com l’inventari, el llistat de preus, l’exigència de demanar la documentació de l'empresa en quant a permisos, vehicles i eines. Aprovat per unanimitat.

9.- Revisió de les tarifes d'aigua per al 2013:
L’alcalde explica que s’ha trobat la millor manera d'afrontar el servei i es passa el primer tram de 15 m3 a 29m3 per gravar menys l’ús domèstic i s’incrementen els altres trams i els impostos. L’oposició denuncia la falta de comunicasio, documentació i participació en a presa de decisions.
S'aprova amb 8 vots a favor: CiU, ERC-R, PSC i GISP, i 2 abstencions de ISP-IV-E i del regidor José Luis Bosque (GISP), per la seva vinculació amb l'empresa concessionària.

10.- Modificació del termini d'execució del contracte amb Unión Fenosa de subministrament d'energia fins al 31 de març de 2013:
Aprovat per unanimitat


11.- Conveni amb Sagalés. Transport públic entre Sant Pere - Sant Antoni - Llinars:
L’alcalde explica que es redueix el recorregut del minibus i no arribarà a Vallserena per aconseguir l’enllaç amb l’horari de Renfe, abaratir costos (de 35.480 a 30.170) i arribar a 45 mil passatgers.
9 vots a favor de CiU, ERC-R, PSC i GISP, i 1 abstenció de ISP-IV-E.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada