dilluns, 5 de novembre del 2012

L'equip de govern ha aprovat el pla de "desmillora" del transport públic de Vilamajor


El ple del 31 de maig de 2012 es va aprovar una moció per donar suport a la ILP Europea per mantenir la ciutadania Europea als ciutadans i ciutadanes de nous Estats sorgits de la segregació d’un estat membre. Iniciativa promoguda per Joan Carretero, líder de Reagrupament, amb l'objectiu que es faci una nova legislació per mantenir la ciutadania Europea al ciutadans d’un futur Estat de Catalunya.

La moció es va aprovar amb els vots a favor de ERC-Reagrupament, CiU, SI, AIV i PSC, l’abstenció de PUSA i el vot en contra del PP.

No va tenir la mateixa acceptació la moció de suport a la campanya #novullpagar, presentada per SI, i que es va rebutjar amb els vots en contra de CiU, PP, AIV i ERC-Reagrupament, l’abstenció de PUSA i els vots a favor de SI i PSC. Tot i què es tracta d’una campanya en contra del robatori que pateixen els ciutadans de Catalunya per part de les empreses concessionàries de les autopistes, els regidors que votàven  a favor de la ciutadania catalana no van estar d’acord amb donar suport als ciutadans catalans que no volen ser robats. Mobilitat lliure dins els Estats europeus sí, mobilitat lliure i gratuïta a les autopistes catalanes no.

És necessari rebel·lar-se en contra de l’abús perpetrat per l'empresa Abertis, que per ser sòcia de CiU ha aconseguit la concessió quasi infinita d’un servei que explota robant als usuaris d’una manera pràcticament il·legal.



Seguint amb el tema de la mobilitat, el ja de per si pobre servei de transport públic de Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor, després de reunions i negociacions dels 2 equips de govern amb l’empresa Sagalés que han durat més d’un any, ha resultat en una considerable retallada del servei i un despropòsit d’horaris. Si abans d’aquest nou conveni els horaris i les parades ja no eren gaire coherents amb les necessitats de les persones, ara, després d’infinites negociacions no han estat capaços de configurar un horari coherent amb els horaris dels trens i les necessitats de mobilitat de la gent del poble i les urbanitzacions. La moció es va aprovar amb els vots a favor de CiU, AIV, PP i ERC-Reagrupament i els vots en contra de PUSA, SI i PSC.

Un pla de millora del transport públic de Vilamajor hauria de ser un pla integral de promoció de l’ús del transport public, tenint en compte l’opinió i les necessitats dels veïns i veïnes, no una retallada dels horaris i les parades de l’autobús.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada