diumenge, 18 de setembre del 2011

Nota de premsa enviada al mitjans de comunicació



Els veïns de Sant Antoni de Vilamajor convoquen una nova protesta en contra de la pujada de sous de l’Alcaldessa i els Regidors

El passat dijous 28 de Juliol es va celebrar a Sant Antoni de Vilamajor el darrer ple abans de les vacances d’estiu, junt amb una concentració a la plaça de l’Ajuntament per tal de protestar contra l’augment de més del 50% de les retribucions de l’equip de govern. Alguns dels veïns i veïnes concentrats van accedir a la sala de plens. L’oposició va presentar una moció per mantenir els sous de la legislatura anterior, que va ser rebutjada per l’Alcaldessa Maria Lluïsa Berdala i Cirera i els Regidors, aprovant l’augment  dels sous. Els assistents, llavors, van alçar la veu per mostrar la seva disconformitat, seguidament el ple va quedar cancel·lat, sense donar cap explicació.

L’Alcaldessa Mª Lluisa Berdala i Cirera i els Regidors van donar resposta a la seva acció publicant el següent manifest, el passat 1 d’agost: http://www.santantonidevilamajor.cat/noticia.asp?id=445 , on es justifica l’augment de les retribucions al·legant un increment dels habitants des de la darrera legislatura i què les retribucions es troben dins el marc recomanat per l’Associació Catalana de Municipis. Es fa referència també a la manca d’informació dels concentrats i suggereix que han pogut estar manipulats.

Sobre aquest comunicat, els veïns i veïnes de Sant Antoni de Vilamajor volem respondre, ja que creiem que calen explicar algunes coses:

“Si l’augment en el nombre de veïns no ha significat un augment en les cobertures sanitàries, ans al contrari, que aquestes s’han retallat degut a una falta de diners, el superar la barrera dels 5.000 veïns encara menys pot significar un augment de les retribucions de l’equip de govern, si no més aviat hauria de significar una retallada als sous respecte la legislatura anterior, degut a aquesta falta de diners.

Els veïns agraïm que la nostra veïna Mª Lluïsa Berdala i Cirera vulgui donar explicacions i informació, ja que és justament el que estem demanant els veïns i veïnes i el que es va negar a fer a l’últim ple. No obstant, l’explicació de que hi ha 50 veïns més per a governar, i que per això es pugen els sous, no ens serveix.

Els veïns i veïnes també agraïm que ens vulgui defensar de les manipulacions dels partits de l’oposició, encara que molts de nosaltres creiem que no ho necessitem, ja que ens considerem persones adultes amb un nivell intel·lectual i cultural similar als veïns que treballen de regidors (tant de l’equip de govern com de l’oposició).

Respecte als crits i actituds d’alguns veïns durant ple on l’equip de govern va reafirmar la seva intenció de pujar-se els sous, hi ha vídeos al respecte que tothom pot consultar al web de l’Àgora de Vilamajor: http://agoravilamajor.blogspot.com/. En aquests vídeos es pot veure com l’oposició va proposar tornar als sous de la legislatura anterior, com tots els partits de l’oposició van votar a favor (4 vots), com alcaldessa i equip de govern van votar en contra (4 vots), i com a partir de l’empat en vots, la sra. Mª Lluïsa Berdala i Cirera va rebutjar la moció. Així mateix, es poden veure les explicacions que va donar la sra. Berdala -cap ni una -, la resposta d’indignació dels veïns, i com la sra. Mª Lluïsa Berdala i Cirera va decidir acabar el ple abans d’hora.

Per últim afegir que els veïns del poble no som l’oposició i volem estar al costat de l’Ajuntament, de l’equip de govern, ajudar en el que calgui per al poble i gaudir dels recursos que són de tots. És justament per això que com a veïns i veïnes responsables que som, quan veiem que no s’estan gestionant bé aquests recursos, com per exemple destinant-los a interessos privats, creiem que és el nostre deure convidar a la sra. Mª Lluïsa Berdala i Cirera i  a l’equip de govern a rectificar. Per aquest motiu ens manifestarem el proper dijous 29 de setembre a les 20:00 hores i assistirem al ple de l’Ajuntament.

Si us plau, rectifiqui i treballem tots junts: regidors, tècnics de l’alcaldia i en definitiva, tots els  veïns, units  per un poble digne.”

Àgora Vilamajor, per la dignitat del poble
http://agoravilamajor.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada