Què és l'Àgora de Vilamajor?


Som els “indignats”. Som veïns i veïnes de Vilamajor que des de les primeres manifestacions del moviment a plaça Catalunya  vam decidir continuar juntes i ser cada vegada més en la lluita per la dignitat de tots i totes. No representem ni ens sentim representats per cap partit ni associació. Ara estem treballant a nivell del poble i per això ens volem presentar.

Ens uneix el malestar per tot el que està passant. La desigualtat, la corrupció, la precarietat, les retallades… s’han fet notícia quotidiana per a la majoria de la població. Mentrestant, els responsables de la crisi volen dir-nos què és el que s’ha de fer. Ens volen convèncer de que les seves propostes són les úniques raonables. I curiosament, aquestes mesures signifiquen que ells no paguin la crisi.

Ens sentim exclosos del sistema ja que no participem en les decisions. Es limiten a deixar-nos votar cada 4 anys. Fer-ho significa donar un xec en blanc per a que durant aquest temps puguin decidir el que vulguin tot i que sigui el contrari al que posaven al seu programa electoral. Això ha provocat el natural desencís de la majoria de la ciutadania per la política.

D’aquesta manera estàvem adormits en la quotidianitat. Asseguts al sofà davant el televisor. Per això, van creure que ens podien seguir retallant sense que oposéssim resistència. Però es van equivocar. Ens vam aixecar i estem lluitant per la vida que tots i totes mereixem. Hem après de Tunis, El Caire, Islàndia... Ara, des del 15 d’octubre, ens estem estenent per la resta del món.

Des de juny, la Plaça de la Vila on ens reunim és una àgora. Ens hi reunim un cop per setmana per compartir, debatre i decidir el nostre futur. Tothom hi té veu i vot, ens organitzem de forma assembleària.

Estem indignats/des per l’eliminació dels impostos als rics, els rescats bancaris, la manca de voluntat per eradicar el frau i els paradisos fiscals, la economia de casino, el poder de les multinacionals, el manteniment de les centrals nuclears, l’extensió dels cultius transgènics, els desnonaments, l’atac salvatge a l’estat de benestar, la manca d’informació del que està realment passant, el monopoli informatiu, el bipartidisme, les retallades en sanitat, en educació, en serveis socials, en cultura i polítiques d'habitatge.

Davant de tot això volem fer propostes diferents a les oficials: A nivell de drets polítics propostes com: entendre el programa electoral com un contracte, llistes obertes, pressupostos participatius, referèndums vinculants, democràcia directa, etc. A nivell de drets socials i econòmics propostes com: el manteniment de l’impost de successions, recuperar l’impost de patrimoni per les grans fortunes, increment de la pressió fiscal sobre les SICAV, Taxa Tobin sobre els derivats financers, increment del control sobre el sistema financer, sobirania alimentària, potenciació de les energies alternatives, control i informació sobre els aliments transgènics, comerç just i agricultura ecològica, dació en pagament per les hipoteques, lloguers socials, prioritzar l'usdefruit al desús, etc. Com veieu són moltes les propostes que es poden fer, propostes alternatives al discurs imperant dels qui ens han dut a l’actual crisi econòmica, energètica, política, humanitària i vital…

La nostra realitat més immediata és Vilamajor però treballem en coordinació amb els i les indignades de la resta del món i pretenem que aquest moviment s’escampi cada vegada més.

Necessitem que totes les persones que esteu indignades us uniu a la nostra lluita per la transformació d’una societat profundament injusta i demanem als regidors i regidores que no doneu cobertura a aquest sistema que amenaça la humanitat i el planeta en què vivim.

Hem de fer alguna cosa, ja!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada