dimecres, 5 de febrer del 2014

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor aprova mesures contra els desnonaments i la pobresa proposades pels veïns i veïnes del poble

Després de més de 6 mesos de treball entre els regidors de Sant Antoni de Vilamajor i dues portaveus d’Àgora Vilamajor, per fi s'ha aprovat al ple de Sant Antoni de Vilamajor del 28 de novembre la moció contra els desnonaments i la pobresa amb les mesures proposades per veïns i veïnes del poble.Les mesures contra els desnonaments i la pobresa que han aprovat al Consistori de Sant Antoni de Vilamajor


El procés de preparació de la moció va començar 6 mesos abans, quan es va obrir un document públic a internet perquè els veïns i veïnes del poble puguessin aportar les mesures que consideràven necessaries per lluitar contra els desnonaments i la pobresa, amb l’única condició que ja s’estiguessin aplicant a un altre municipi de l’Estat espanyol. De les mesures proposades els regidors de tots els partits (ERC, CiU, Trànsfuga (PP), AIV, PSC, SI i PUSA) han aprovat per unanimitat les mesures següents :

- L’Alcaldessa com a màxima representant institucional del municipi acompanyarà les persones afectades i als companys de la PAH a les negociacions amb les entitats bancàries.
- L’arquitecte municipal farà gratuïtament les cèdules d’habilitat de les llars de les famílies que vulguin demanar la dació en pagament.
- Ampliar les ajudes de serveis socials per incloure ajudes als impostos municipals: subvenció de les plusvàlues a totes les persones desnonades, subvenció de l’IBI a les persones a l’atur o a amb risc d’exclusió.
- Iniciar la creació d’un parc d’habitatge de lloguer social mitjantçant la negociació amb els propietaris de vivendes en desús.

Ara totes les veïnes amb hipoteca, a l'atur o que no tinguin prou recursos, poden sol·licitar a l'Ajuntament beneficiar-se de les diferents mesures (els aturats per rebre la reduccio de l'IBI).


Aprovació de la moció contra els desnonaments i la pobresa, al ple de Sant Antoni de Vilamajor del 28 de novembre.

Les mesures contra els desnonaments i la pobresa que van proposar els veïns i veïnes del poble i que no s'han aprovat (de moment)


Altres mesures que van proposar els veïns i veïnes, però que l’equip de govern (CiU, AiV, trànsfuga (PP), ERC) no ha recolzat de moment:

- Que s'interpel·li a les entitats financeres que operen a Sant Antoni per exigir la paralització dels desnonaments, i en cas de no fer-ho, deixar d’ operar amb elles.
- Expropiació de les vivendes en desús, si es reitera aquest desús després de les multes coercitives.
- Que l’Ajuntament es faci càrrec del cost del lloguer social de les famílies que no puguin pagar a canvi de treballs a favor de la comunitat per un valor no inferior al salari mínim.
- Que l'Ajuntament es faci càrrec de manera indefinida de les factures d'aigua i llum que les famílies no puguin pagar.
- Habilitació de locals públics, per reparar-se la roba, per cuinar, per treballs comunitaris i d'aprenentatge, per canviador de nadons, per bugaderia i dutxes, pels veÏns i veïnes que ho necessitin.


Finalment també s'ha aprovat a Sant Antoni de Vilamajor sancionar a qui mantingui habitatges buits al municipi


Una altra mesura que van proposar els veïns i veïnes, i què tampoc es va aprovar en el ple del 28 de novembre, va ser la de que es creïn taxes per desús de l’habitatge. Aquesta mesura s'ha aprovat en el ple del 30 de gener de 2014 en una moció proposada per la PAH Baix Montseny i Àgora Vilamajor a tots els grups municipals del consistori (de l'Ajuntament de Sant Antoni, però també de Sant Pere) i què tractava exclusivament aquest punt.

Aquesta moció per sancionar a qui mantingui habitatges buits s'ha aprovat a més de 60 municipis arreu del territori.


Aprovació de la moció per posar sancions a les entitats que mantinguin habitatges buits al municipi, al ple de Sant Antoni de Vilamajor del 30 de gener.

Podeu posar-vos en contacte amb Àgora Vilamajor per rebre mes informació i per assegurar-nos que ningú es queda sense rebre allò que necessita, sobretot si tens una hipoteca o ets a l'atur. També t'avisarem de futures mesures de les que et pots beneficiar.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada