dijous, 9 de febrer del 2012

Acta Àgora Vilamajor del 8 de febrer

1. Exposició de les tasques realitzades a la setmana per les veïnes responsables.
2. Ple municipal del 26 de gener.
3. Preparació de les xerrades d’Antonio Turiel i Joan Subirats
4. Comparsa indignada de Carnaval a Cardedeu, Sant Antoni i Llinars
5. Iniciativa penal popular contra els responsables de les retallades en sanitat.
7. Propostes per treballar a l’Àgora

1. Exposició de les tasques realitzades a la setmana per les veïnes responsables.
Ple municipal del 26 de gener: aprovat el cartell del resum del ple, realitzat per la veïna responsable, amb algunes correccions ortogràfiques i d’estil.
Reunió amb les entitats de debats alternatius del Baix Montseny: exposició del que es va parlar a la reunió per part dels veïns que hi van assistir:
-crítiques a la xerrada de Miren Etxezarreta: falta de presentació de la ponent i de moderador del debat; cadria haver convidat l’alcaldessa i regidors.
- aprovació dels cartells per les xerrades d’Antonio Turiel i Joan Subirats, els dos posters es penjaran un al costat de l’altra o impresos en un mateix foli. Es faran octavetes amb el poster de cada xerrada a cada cara del full.
- nota de premsa conjunta per les 2 xerrades, les entitats organitzadores redacataran un escrit cadascuna i s’ajuntaran en un de sol que cada entitat enviarà als seus contactes de premsa.
Alguns assistents a l’assemblea consideren que l’equip de govern s’hauria d’haver considerat convidat, després d’haver-se intentat reunir amb ells per parlar del tema, sense èxit. No obstant s’especifica que la invitació ha de ser per escrit i entrada al registre de l’Ajuntament.
Tornant a fer valoració de les tasques realitzades en relació la xerrada, es considera que la impresió de cartells, etc. suposa una despesa per qui s’encarrega de les tasques de difusió i es proposa la idea de fer un pot comú, convidant a través de la llista de correu a fer donacions per portar a terme les tasques de l’Àgora, donat que molta gent no pot participar activament, però sí que té interès amb les activitats que es porten a terme. Un veí s’encarregarà de recollir aquestes donacions.

2. Ple municipal del 26 de gener
Els veïns responsables mostren el poster-resum del ple que es difondrà pel poble, queda aprovat amb algunes correccions ortogràfiques i d’estil.

3. Preparació de les xerrades d’Antonio Turiel i Joan Subirats
Es decideix començar la cartellada el proper dissabte 11 de febrer a les 12h. del matí. 3 veïns es comprometen a imprimir diverses còpies dels cartells (unes 30 cadascun). Es farà una primera cartellada per les botigues del Sant Antoni, i seguidament a  Sant Pere, a les urbanitzacions de Sant Antoni i Sant Pere i d’altres punts.
Es decideix fer mailing de la xerrada i publicitar-la a través de facebook i del blog, se n’encarregarà un veïna.

4. Comparsa indignada de Carnaval a Cardedeu, Sant Antoni i Llinars
Es decideix no participar a la rua de Sant Antoni de Vilamajor, donat que és de caire infantil i estaria fóra de lloc una comparsa reivindicativa formada per adults.
Després d’informar dels dies i horaris de les rues:
-Llinars del Vallès: 18 de febrer a les 18h.
- Cardedeu: 19 de febrer a les 11h.
Cada veí s’apunta a les rues que pot anar i es reparteixen els rols. La temàtica de comparsa que s’escull és la de “treballadors i banquers (o capitalistes)”. Si les assemblees del poble en qüestió decideixen finalment disfressar-se de “presidiaris”, es podran combinar totes 3 disfresses en una mateixa comparsa, ja que la temàtica és comú i els diversos rols es poden integrar en una mateixa performance. Es decideix interactuar amb el públic a través d’una “llençada de pastissos als capitalistes”.
Es decideix fer una pancarta amb un slogan que precedeixi la comparsa.
Es farà un excel per a què les persones que vulguin s’apuntin a la comparsa escollint un rol i un altre per aportar material: granotes de treball, pintures, etc.

5. Iniciativa penal popular contra els responsables de les retallades en sanitat
L’Àgora s’ahereix i hi continuarà treballant.

1 comentari:

  1. MOlt bé, l'acta recull molt bé el que es va dir.

    i ara tots i totes de carnaval

    ResponElimina